Ilie Floroiu intră în echipa CSM Constanța
Ilie Floroiu intră în echipa CSM Constanța
Fostul mare campion la atletism Ilie Floroiu, cel care a condus aproape trei decenii Clubul Sportiv „Farul” Constanţa, dar şi Federaţia Română de Atletism, este de astăzi preşedintele de onoare al Clubului Sportiv Municipal Constanţa

Clubul Sportiv Municipal Constanța ajunge într-o nouă etapă de la înființarea sa. Una dintre legendele sportului dobrogean, Ilie Floroiu, este de astăzi preşedintele de onoare al CSM Constanța, oficializarea având loc astăzi în cadrul unui eveniment care a avut loc la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța.

„Domnul Floroiu ne-a spus că încă nu poate ieși la pensie, încă mai are mult de spus, multe de făcut pentru sportul constănțean. Domnia sa trăieșe și respiră sport și ceea ce a făcut pentru Constanța este doar o mică parte din ceea ce domnia sa și-a dorit. Avem nevoie de înțelepciunea și de expertiza dumnealui pe care să le pună în slujba CSM Constanța. Echipa pe care o avem astăzi este una de la care eu și domnul primar (n.r. Vergil Chițac) avem mari așteptări”, a declarat viceprimarul Ionuț Rusu.

La rândul său, președintele CSM Constanța, Andrei Talpeș, a declarat că a avut emoții la momentul în care i-a propus lui ilie Floroiu să accepte această funcție: „Ni l-am dorit alături de noi pentru că a fost un atlet de talie mondială, dar și un foarte bun manager. CSM Constanța ar trebui să devină un centru al sportului, să unească comunitatea locală, să dezvoltăm sportul de masă, dar să facem și performanță. Am făcut transferul anului pentru că l-am adus lângă noi pe cel care deține de aproape 45 de ani recordurile la 5.000 și 10.000 de metri. Am toată convingerea că împreună vom face foarte multe pentru sportul constănțean!”.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Evenimentul de astăzi are loc la câteva zile de data la care Ilie Floroiu va împlini 70 de ani. „Sunt onorat de funcția pe care mi-a propus-o Andrei. M-am alăturat acestui proiect pentru a pune și eu umărul la dezvoltarea CSM Constanța și am certitudinea că va deveni un club mare, valoros, respectat și va fi un reper în sportul românesc. Îmi doresc ca orașul nostru să devină capitala sportului românesc, dar nu numai prin rezultate ci și prin organizarea completițiilor de cel mai înalt nivel. Voi fi implicat total, nu-mi plac jumătățile de măsură. De când am ieșit la pensie și până în prezent am făcut muncă de voluntariat și asta voi face în continua. Așa mi-a dictat sufletul, să fac ceva pentru copiii Constanței”, a declarat Ilie Floroiu.

Noul președinte de onoare a precizat că din calitatea pe care o are de acum înainte se va preocupa mai mult de sporturile individuale.

Fostul mare atlet Ilie Floroiu a stabilit în 1978 celebrele sale recorduri naționale la 5.000 de metri și la 10.000 de metri, performanțe extraordinare, pe care, de atunci, nu numai că niciun român nu a reușit să le doboare, dar nici măcar nu s-a apropiat de ele.

Recordul la 5.000 de metri (13:15.0) l-a obținut la Campionatul Naţional de la Bucureşti, iar cel de la 10.000 de metri (27:40.06), la Praga, la Campionatul European.

Citește și:

(FOTO/VIDEO) Cum arată bazele sportive din Constanța, lăsate în PARAGINĂ, pe care vrea să le PREIA Primăria Constanța

Constanța își construiește viitorul în sport! Proiectul Clubului Sportiv Municipal, cea mai importantă dezvoltare pe plan social din ultimii 30 de ani

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.