Orașul Ovidiu a fost reprezentat de 11 sportivi la Campionatul National de Ashihara Karate desfășurat în perioada 31 octombrie – 2 noiembrie la Brașov. În urma competiției șase sportivi s-au întors acasă cu o medalie de aur, trei de argint și două de bronz.

Astfel, medalia de aur a fost obținută de Hanriot Rebeka, cele trei de argint au fost câștigate de Toboc Vlad, Ardeleanu Alexandru și de Gheorghe Liviu, iar cele două de bronz au fost câștigate de către Toboc Alexandru și Trișcă Andrei. Sempai Ștefan Ghițulescu, antrenorul secției de Karate din cadrul Clubului Orășenesc Ovidiu a transmis că din cei 11 sportivi prezenți, trei au fost debutanti.

“Acești copilași s-au bătut de la egal la egal cu sportivi foarte titrați, campioni mondiali, europeni, cu multă experiență în Ashihara Karate. Clasarea putea fi și mai bună pentru sportivii noștri dacă nu ratau calificarea sau aurul în ultimele secunde. Trebuie să știți că la acest concurs 3 sportivi ovideni au fost debutanți. Chiar și în aceste condiții Gheorghe Liviu a reușit să devină vicecampion național, pierzând aurul cu câteva secunde înainte de final.
Pena Flavius și Merla Ilie debutând și ei cu câte trei victorii de fiecare și ratând calificarea la un punct diferența. La acest concurs au mai participat și Năstase Ionuț, Guriță Andreea și Pagu Adrian care au făcut și ei o evoluție bună dar nu suficientă pentru nivelul ridicat al competiției. Mulțumim Primăriei Ovidiu și Consiliului Local Ovidiu pentru sprijinul acordat“, a precizat antrenorul secției, Sempai Ghițulescu Ștefan.