WTA plănuieşte să extindă sezonul 2020, întrerupt din cauza pandemiei de coronavirus. De asemenea, se lucrează şi la un plan care să le permită jucătoarelor să încaseze premii mai mari după revenirea în circuit, anunță MEDIAFAX.

Sezonul actual se întinde pe o durată de 44 de săptămâni, însă WTA intenţionează să permită disputarea mai multor turnee de tenis, în condiţiile în care mai multe întreceri din această perioadă nu se mai dispută din cauza pandemiei de coronavirus.

„WTA cooperează cu turneele sale pentru a maximiza posibilităţile de venituri atunci când circuitul profesionist se va relua. Avem în vedere şi o extindere a actualului sezon pentru a permite mai multor turnee să aibă loc. Ne dorim să găsim o soluţie pentru toată lumea, mai ales pentru jucătoarele care au nevoia cea mai mare şi nu pot avea veniturile aşteptate”, se arată într-un comunicat al WTA.

Circuitele ATP şi WTA sunt suspendate până în data de 7 iunie, cel mai devreme.

Conform programului în vigoare, finalul acestui sezon ar trebui să aibă loc după Turneul Campioanelor, programat în intervalul 1-8 noiembrie.