Procurorii constănţeni desfășoară o anchetă, după ce mai multe persoane de pe o platformă maritimă au refuzat să permită dezinfecţia acesteia deşi la bordul platformei cineva a prezentat simptome specifice de Covid-19.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a anunţat luni, printr-un comunicat de presă, că a început o anchetă pentru comiterea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor.

Astfel, organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime efectuează cercetări, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa pentru comiterea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

Cauza a fost înregistrată la data de 6 aprilie, în urma plângerii formulate de o persoană juridică.

“Ancheta are ca obiect cercetarea împrejurărilor în care un grup de persoane aflate pe o platformă maritimă refuză să permită efectuarea dezinfecţiei platformei, deşi la bordul acesteia a fost identificată o persoană care a prezentat simptome caracteristice COVID 19”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Procurorii au deschis un dosar penal in rem în acest caz şi fac cercetări pentru lămurirea situaţiei.

Pub
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar