Angajata unui cunoscut lanț de magazine din România, condamnată la Constanța pentru delapidare
Știrile zilei
Închisoare cu suspendare la Constanța pentru o fostă angajată Pepco, aceasta fiind suspectată de delapidare atenuată în formă continuată. Inculpata este acuzată că şi-ar fi însușit în interes personal suma de 55.000 lei, iar zilele trecute Judecătoria Constanța a decis condamnarea femeii dar și obligarea acesteia la plata sumei de 55.000 lei către partea civilă SC Pepco Retail SRL, cu titlu de daune materiale.
Dosarul a fost instrumentat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.
În actul de sesizare a instanței, s-a reţinut în sarcina inculpatei (C.T.) că, în zilele de 13.09.2021 și 20.09.2021, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în calitate de gestionar al sumelor de bani încasate de magazinul Pepco situat pe Șoseaua Mangaliei, şi-ar fi însușit în interes personal suma de 55.000 lei, din care suma de 30.000 lei, însuşită în data de 13.09.2021, iar suma de 25.000 lei însuşită în data de 20.09.2021, producând astfel un presupus prejudiciu societăţii în valoare de 55.000 lei.
Dosarul a fost trimis spre soluționare Judecătoriei Constanța.
Recent, instanța a decis condamnarea inculpatei la un an de închisoare, pentru delapidare atenuată în formă continuată. Judecătoria Constanța a decis suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi a stabilit un termen de supraveghere de doi ani, ce se calculează de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.
Pe durata termenului de supraveghere, inculpata se va supune următoarelor măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probațiune Constanța, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență.
De asemenea, pe durata termenului de supraveghere, inculpata trebuie să se supună măsurii de supraveghere de a frecventa unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de serviciul de probațiune sau organizate în colaborare cu instituțiile din comunitate, după cum se arată în munita judecătorilor.
Muncă neremunerată în folosul comunității
În continuare, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata a fost obligată să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Serviciului Public de Asistenţă Socială Căminul Pentru Persoane Vârstnice Constanța sau la Direcția Asistență Socială Constanța – Direcția Sprijin Comunitar, pe o perioadă de 60 de zile.
Judecătoria Constanța a admis acțiunea civilă și a decis obligarea inculpatei la plata sumei de 55.000 lei către partea civilă SC Pepco Retail SRL, cu titlu de daune materiale.
Decizia Judecătoriei Constanța nu este una definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
Precizăm că trimiterea în judecată reprezintă o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.
Sursa foto: Facebook
OBSERVAȚII:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și: