105 pachete cu alimente, fructe și dulciuri au fost dăruite astăzi de Asociația “Suflete Deschise” vârstnicilor de la Căminul de bătrâni de la Poarta Albă. Pachetele au conținut portocale, mere, banane,  suc de portocale, cârnați, crenvuști de pui, brânză de vaci, iaurt cu fructe, eugenii, miere, unt, gem, brânză topită, conserve de fasole și pâine. De asemenea, și la alte 200 de familii nevoiașe, oameni ai străzii și persoane în vârstă au ajuns aceste pachete cu alimente. 

„Mulţumim bunilor samariteni Delaco Distribution SRL, Vericom 2001 SRL, Ella Glob SRL, care au răspuns apelului lansat de Asociaţia «Suflete deschise» şi, în numele Domnului, au dăruit pachete cu alimente constând în produse lactate, produse din carne, conserve, paine, dulciuri, sucuri si fructe. Astfel, am putut lua împreună chipul Moșului Nicole aducand mângâiere pentru 200 de familii nevoiaşe, mai multor persoane în vârstă, singure şi neputincioase, unor oameni sărmani, oameni ai străzii, persoane aflate în dificultate“, a declarat Daniela Ghioc, administratorul Asociaţiei „Suflete Deschise“.

Pub
SolidHouse – Dezvoltator Imobiliar

În apropierea sărbătorilor de iarnă, Asociaţia „Suflete deschise“ şi Arimex Comexim 2000 SRL, societatea care asigură hrană necesară bolnavilor internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei“, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Spitalul CFR din Constanţa, lansează un nou îndemn îndemn tuturor creştinilor:

„Înseninează-ţi viaţa!  Fă o faptă bună, fii miracolul! Fii bun! Fii şi tu un Moş Crăciun!“ 

«Fiţi buni! Înmulţiţi binele! Dacă nu putem înmulţi pâinea sau peştele, binele îl putem înmulţi. Stă în puterea fiecăruia dintre noi şi să nu uităm că cel ce are milă de sărman împrumută Domnului»“.

Milostenia este gestul creștin de a face bine, din dragoste și compasiune pentru cel aflat în nevoie. Ea este mai prețioasă decât un ‘act de caritate’, după cum gestul de ‘a dărui’ este mai valoros decât cel de ‘a dona’. Valoarea stă în dăruirea de sine către cei din jur, într-o vorba bună sau o mâna de ajutor oferită omului trist sau împovărat, fără a aștepta nimic în schimb. Ajutorarea celui în nevoie nu ține cont de luna cadourilor și alte ocazii oficiale de a dărui, pentru că la rândul nostru noi suntem iubiți și ajutăți zi de zi.

 Cheia milei este dragostea creșțînă sădită în firea omului de însuși Creatorul nostru: “Dumnezeu este iubire și cel ce rămâne în iubire rămâne în Dumnezeu și Dumnezeu rămâne în el” (Sfânta Scriptură, I Ioan 4, 16). Iubirea de semeni este binevoitoare, înțelegătoare și cel mai natural sentiment. Cum această este atât de importantă, să ne dăm silința să o întărim în suflet și să o sporim în viață noastră!

Când simțim milă de cineva, să începem oferind un zâmbet cald, o strângere de mâna sau 10 minute de atenție. Acestea se pot dovedi uneori mai valoroase decât un bănuț sau un ajutor material. 

CUM PUTEȚI AJUTA? FIȚI MILOSTIVI ! 
OFERIȚI DRAGOSTE !

Mulți au atâtea hăinuțe sau încălțăminte care nu le mai poartă de ani și le țîn în șifonier până se rup sau le mănâncă moliile sau chiar le aruncă la gunoi. Au jucării deși nu mai au copii, au tot feluri de lucruri adunate și de netrebuinta… Confortul îi oprește să facă o mică excursie de binefacere , să meargă câțiva kilometrii pe jos sau cu mașina că să ajute pe cineva.

Și când te gândeșți că un copil sărac se bucură atât de mult chiar și de o jucărie stricată… o păpușă veche fără piciorușe, o mașinuță chiar fără roți, pentru că nu a avut niciodată jucării.

De aceea, dacă aveţi hăinuţe pe care nu le mai purtaţi, încălţăminte, jucării sau alte bunuri ce vă prisosesc, donaţi-le celor sărmani, aflaţi în nevoinţă mare. Cei care doresc să vină în sprijinul acestora sunt rugaţi să aducă darurile la biserica de care aparţîn sau, dacă nu se pot deplasa, să sune la numerele de telefon    0241.660.580; 072.256.7873; 0733.687.968, sau trimite un mail pe adresa sufletedeschise@yahoo.com  în intervalul 8.00 – 18.00, iar donaţiile dumneavoastră vor fi preluate de o echipă de voluntari ai Asociaţiei „Suflete deschise“.

OFERIȚI UN OBIECT !

Dacă un obiect mai poate fi folosit, nu îl etichetați ‘bun de aruncat’. Un aragaz vechi pe care ați decis să îl înlocuiți poate îmbunătăți traiul unei familii nevoiașe. O viață nouă pot primi și un pat mai vechi sau un șifonier, un căruț, o mașină de spălat sau o bicicletă. De asemenea, un medicament rar poate salva pe cineva grav bolnav și fără posibilități.

OFERIȚI UN LOC DE MUNCĂ!

Oferirea unui loc de muncă stabil sau ocazional este cel mai bun mod de a ajută pe cel nevoiaș. În multe familii, un salariu pentru unul din părinți poate însemna supraviețuirea.
Puteți oferi un serviciu unei persoane care dorește să muncească? Lucrați într-o societate cu locuri de muncă disponibile? Ajutați un om nevoiaș!

„Ştii altă metodă mai bună să-ţi înseninezi ziua, viaţa? 

Priviți la Sfântul Nicolae! La el se gândesc toţi cei care-l aşteaptă. A fost sărac pentru că nu a vrut să fie bogat. A fost sărac pentru că i-a ajutat pe cei săraci. I-a ajutat din prisosul lui pe semeni. A fost doritor de înmulţirea binelui şi a bucuriei. A intervenit pentru ajutorarea celor ce erau să piară în păcat. Dacă Sfântul Nicolae ar trăi în vremea noastră şi ar birui răutăţile din sufletul nostru, ce credeţi că ne-ar îndemna să facem? Fără îndoială că ne-ar îndemna să fim milostivi, ne-ar îndemna să avem şi noi ceva de dat fraţilor noştri, care au trebuinţă de ajutor. Să oferim daruri şi să facem asta cu inima curată, cu dorinţa de a împlini lipsurile celor săraci. Să o facem cu inimă de părinte, de frate, de fiu, de prieten, cu inima care aduce mulţumire şi seninătate. Pentru a face milostenie, o faptă bună, nu avem nevoie de bani, ci de bunăvoinţă. Când avem bunăvoinţă, nu contează că suntem săraci. O mângâiere, un sfat bun, o faptă de milostenie sunt binefăcătoare, precum leacul peste rana bolnavului“, a declarat Daniela Ghioc, administratorul Asociaţiei „Suflete Deschise“.

Aşadar, se cuvine să urmăm exemplul Sfântului Nicolae, să ne oprim şi să-i ajutăm pe cei aflaţi în dificultate, să fim şi noi buni samariteni şi astfel să fim mai aproape de Dumnezeu. „Lipsa de omenie, refuzul de a fi onest şi drept, harnic, milostiv şi generos sunt mult mai păgubitoare decât sărăcia. Este important să nu sărăcim spiritual, să ne îmbogăţim în bunătate prin cuvântul bun, de încurajare, printr-un sfat bun, o mângâiere, o mână de ajutor întinsă celor mai săraci decât noi“, a spus, la rândul său, Virgil Drăghici, administratorul SC Arimex Comexim 2000 SRL.