Portul Constanța
Portul Constanța
Comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean, va veni într-o vizită oficială în Republica Moldova, dar și în România, săptămâna viitoare, în perioada 9 – 11 mai.

Cu ocazia Zilei Europei, comisarul european Adina Vălean se va deplasa la Chișinău, unde va semna, împreună cu  prim-ministrul moldovean, Dorin Recean, afilierea Republicii Moldova la Mecanismul pentru interconectarea Europei (MIE). Acest nou acord va facilita accesul Republicii Moldova la fonduri europene pentru proiecte de infrastructură majore, în vederea îmbunătățirii conectivității sale atât cu Europa, cât și în interiorul țării.

În perioada 10 – 11 mai 2023, comisarul european va ajunge în România pentru a vizita Portul Constanța, unde va înmâna beneficiarilor români două granturi MIE de finanțare a acțiunilor de mobilitate militară, în prezența ministrului Transportului și Infrastructurii și vice-prim-ministrului Sorin Grindeanu.

Cele două proiecte selectate se referă la proiectarea și construirea podului de la Ungheni și la modernizarea infrastructurii feroviare din Portul Constanța – un punct de trecere esențial în cadrul culoarelor de solidaritate UE-Ucraina.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

De asemenea, în data de 11 mai 2023, comisarul european va fi prezentă la sediul Reprezentanței Comisiei Europene în România, din București, de la ora 12:00.

Foto: CNAPMC

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.