Sea Shield 21
Sea Shield 21
În perioada 20 marie – 2 aprilie, Forțele Navale Române organizează Exercițiul multinaționalSea Shield 2023”, planificat să se desfășoare în zona de responsabilitate, în sud-estul României, pe mare, pe fluviu, în Delta Dunării și în zona costieră.

Ceremonia de deschidere a Exercițiului multinațional „Sea Shield 2023” se va desfășura luni, în data de 20 martie 2023, în intervalul orar 10:00 – 11:00, în Portul Constanța, la Terminalul Pasageri.

Vor fi prezentate scopul, obiectivele, forțele participante și modurile de desfășurare ale exercițiului.

Aproximativ 3.400 de militari și reprezentanți ai mai multor instituții din sistemul național de apărare, precum și din alte 12 state aliate și partenere, respectiv: Albania, Bulgaria, Franța, Georgia, Grecia, Polonia, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Regatul Țărilor de Jos, Republica Moldova, Statele Unite ale Americii și Turcia, vor desfășura, în mediile de acțiune, activități complexe de antrenament.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

De asemenea, peeste 30 de nave militare ale Forțelor Navale Române, două nave militare ale Forțelor Navale ale Bulgariei, 14 aparate de zbor din Franța, România, Statele Unite ale Americii și Turcia, 15 ambarcațiuni rapide de intervenție și nave de patrulare ale instituțiilor din sistemul național de apărare, 57 de autovehicule militare și alte capabilități de luptă, precum dispozitive mobile de lansare, detașamente de forțe pentru operații speciale și de scafandri de luptă de incursiune și împotriva dispozitivelor explozive, specialiști în apărare CBRN (Chimică, Biologică, Radiologică și Nucleară) și plutoane de infanterie și de parașutiști militari vor executa secvențele de instruire planificate de Forțele Navale Române.

Sea Shield 2023 – cel mai complex eveniment de instruire

Reprezentanții Forțelor Navale Române transmit că, exercițiul multinațional „Sea Shield 2023” este cel mai complex eveniment de instruire, planificat și condus de Forțele Navale Române, prin intermediul Comandamentului Componentei Navale, în anul de instrucție 2023.

Evenimentul contribuie la promovarea inițiativelor și intereselor României în plan regional și internațional, precum și la creșterea nivelului de interoperabilitate dintre forțele participante.

Totodată, exercițiul este cuprins și în Programele NATO de instruire multinațională consolidată/întrunită (CJET – Combined Joint Enhanced Training și eMTEP – enhaced Military Training Exercise Programme).

„Sea Shield” este un concept complex, destinat instruirii forțelor Aliate și a fost propus de România la Summit-ul NATO de la Varșovia, din anul 2016, pentru întărirea măsurilor de securitate pe flancul sud-estic european.

Foto: Ilustrativ (Facebook Forțele Navale Române)

Citește și:

Se împlinesc 25 de ani de la participarea singurei nave militare a Forțelor Navale Române la cea mai mare aplicație din Oceanul Atlantic

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.