Festivalul Tanta si Costel Medgidia 2022
Festivalul Tanta si Costel Medgidia 2022
După doi ani de pandemie, cultura își intră din nou în drepturi la Medgidia. Ediția a IX-a a Festivalului de Teatru „Tanta și Costel” și-a deschis seara trecută pe scena Casei Armatei din municipiul Medgidia. Timp de trei zile, locuitorii municipiului Medgidia, iubitori de artă și frumos se pot bucura de o experiență unică asistând la spectacolele pregătite de artiști din toată țara. Accesul publicului este gratuit.

Festivalul a fost de-a lungul anilor o rampă de lansare pentru nenumărate trupe de teatru din țară.

Festivalul a început în 2012, inspirat de serialul de comedie Tanța și Costel, cu al său prim episod În gară la Medgidia.

Iniţiativa nașterii acestuia aparține regizorului Ion Crișu, director artistic al festivalului, și plutonierului-adjutant (r) Paul Mocanu, fost șef al Cercului Militar Medgidia.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Și în acest an, după o pauză de doi ani cauzată de pandemie, un număr impresionant de trupe au ales să evolueze pe scena Cercului Militar Medgidia: „Ne face plăcere să fiți din nou la Medgidia, pentru mulți „Bine ați revenit”, vă urăm o ședere plăcută la singurul festival unde se cunosc câștigătorii – care sunteti dumneavoastră, publicul”, a precizat, la deschiderea eventimentului locotenent colonel Ionuț Florea, reprezentant al Garnizoanei Medgidia.

Și Ion Crișu, coordonator al truperi de teatru „Thetis” a vorbit despre deceniul ce a trecut de la startul edițiilor festivalului ca unul minunat, de evoluție a creațiilor culturale: „Sunt 10 ani buni, frumoși care au trecut de la prima ediție, este doar un pretext pentru a ne bucura, a ne întâlni. Nu văd o bucurie mai mare după 10 ani decât ca în Medgidia s-a format un public adevărat care nu aplaudă la comanda ci după calitatea a ceea ce vede pe scenă”.

Festivalul reunește trupe de teatru din Iași, Brașov, Buzău, Alba-Iulia, Constanța, București, dar și din municipiul gazdă.

Seara trecută spectatorii au putut asista la spectacolele susținute de trupa “NOI ȘI ATÂT” din Mediaș – Șiretenia și dreptatea judecătorului”, de trupa “ARTARM” din Iași – “Ghinionul”, dar și la spectacolul “Balkanexpres” susținut de trupa “REDOUTE” din Brașov.

În această dimineață, copiii au putut asista la un spectacol de teatru de păpuși susținut de Teatrul “ALBINUȚELE” din Brașov – “Fata cu chip de floare”, urmat de “Pinocchio” susținut de actori ai Teatrului “DAN  ALECSANDRESCU” din Roman.

TEATRUL ALBINUȚELE din BRAȘOV,
TEATRUL ALBINUȚELE din BRAȘOV

Maratonul de cultură de la Medgidia continuă și în această după amiază cu spectacole de valoare.

De la orele 16:30, Trupa “THETIS” din Medgidia prezintă spectacolul “Dulcea ipocrizie”, o comedie spumoasă și imprevizibilă. Satirizează cu finețe și haz nebun problemele unei societăți debusolate, lipsită de spiritualitate.

De la orele 17:30, Teatrul “RIDENDO” din Buzău prezintă publicului iubitor de cultură spectacolul “Biroul oglinzilor pierdute”, o adaptare după Radu Herjeu.

Tot în această seară, de la orele 18:30, Teatrul “DAN ALECSANDRESCU” din Roman prezintă spectacolul “Ursul”, o bijuterie a dramaturgiei rusești, piesă scrisă de Anton Pavlovici Cehov. Cele trei personaje, văduva îndoliată, creditorul furios și sluga devotată, trec prin emoții diferite, aflate la granița fragilă dintre ridicol și tragic.

Și cea mai nouă trupă de teatru din medgidia, trupa “JOKER” va susține, de la ora 19.30,  spectacolul “Crede-mă, te mint!”. Piesa invită la o reflexie a lumii înconjurătoare și a personajelor multiple întâlnite în peisajul rural. Regăsim oameni simpli și urmărim evoluția acestora, dar și labirintul emoțional prin care trece fiecare personaj.

Programul zilei de duminică este următorul:

  • 11.00 Trupa ZBUMZZI, Constanța, cu spectacolul LUMEA POVEȘTILOR
  • 17.00 Trupa SKEPSIS, Alba-Iulia, cu spectacolul CERERE ÎN CĂSĂTORIE
  • 18.00 Teatrul TRAIAN GROZĂVESCU, Lugoj, cu spectacolul HANGIȚA
  • 19.00 Teatrul ROȘU, București, cu spectacolul TANȚA ȘI COSTEL
  • 20.00 GALA FESTIVALULUI
Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.