Doctorul Mihai Craiu, unul dintre cei mai apreciați pediatri din România, avertizează asupra pericolului bolilor virale. Medicul spune că acesta va fi unul dintre cele mai mari valuri de îmbolnăviri din Uniunea Europeană, din ultimii 10 ani.

„A inceput acum mai mult de o lună cu școlarii. Și unii s-au plâns… Vai, vai iar spălat mâinile, jos masca, nu mai vrem dictatură medicală etc, etc

Las’ că e bine acum. Când un val de bronșiolite, de 3 ori mai mare decât cel de anul trecut și cel mai mare din ultimii 10 ani din UE, a început să măture emisfera nordică.” , afirmă medicul.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Doctorul spune că  Ministrul sănătății din Franța a activat planul de Situații de Urgență în fața acestei creșteri masive de copii mici cu insuficiență respiratorii, însă, în ciuda pericolului, în România nu se iau măsuri.

„Bun. Asta e… Suntem „deștepți” și nu ne interesează regulile. Sau suntem cu nervii la pământ și nu mai vrem vești proaste… De parcă ar fi perfect în toate componentele vieții cotidiene din România… ”

Doctorul, prin postarea sa de pe pagina Spital Virtual Pentru Copii, vine în sprijinul famiilor cu copii cu câteva sfaturi care i-ar putea apăra pe cei mici de bolile virale.

„Pentru cei care vor sfaturi, acestea sunt simple:

  1. Familiile care au un copil mic, mai mic de 6 luni, trebuie să aibă grijă. În Statele Unite ale Americii 4 din 1000 de copii de această vârstă au ajuns spitalizați și ventilați, numai din octombrie încoace. Chiar nu există atâtea ventilatoare de copil în România!
  2. „Grijă” înseamnă tot ce făceam în 2020, la începutul pandemiei – spălat bine mâinile, evitat să atingem fața, ochii, gura sau nasul, în special în spații publice, fără să ne dezinfectăm anterior, respectăm eticheta tusei, acoperind nasul și gura cu cotul sau cu un șervețel de unica folosință.
  3. Și mai ales nu ducem sugarii mici la locuri comune de joacă sau la Mall. Măcar luna noiembrie, căci acum e riscul maxim.
  4. Separăm de nou-născut sau sugar foarte mic, toți frații mai mari, răciți. Unii vor spune că nu e posibil. Soluția extremă este ținutul acasă al fratelui mai mare, măcar până la început de decembrie.
  5. Riscul maxim este la copiii care sunt foarte mici, sub 6 luni și care au fost prematuri.
  6. Sugarii cu malformații cardiace sau cei cu boli respiratorii cronice sunt la fel de predispuși la complicații grave.”

Sursa foto: Facebook

Citește și:

Boala gură-mână-picior: Cauze, manifestări, tratament și prevenție

 

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!


2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.