Bani PNRR
Bani PNRR
Col (r) Ștefan Tudosie, coordonator Zona Centru – județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita și Sibiu al Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate a transmis, printr-o scrisoare deschisă, punctul său de vedere cu privire la subiectul tranşei a doua de bani din Planul Național de Redresare și Reziliență. În valoare de trei miliarde de euro, aceasta ar fi fost blocată la Bruxelles, din cauza neînţelegerilor dintre CE şi Guvernul României privind reforma pensiilor și nerealizarea jaloanelor având ca termen trimestrul IV 2022. Col (r) Tudosie Ștefan a analizat și declarațiile europarlamentarului Dragoș Pîslaru despre care spune că „manipulează publicul prin ascunderea adevăratelor inechități care se intenționează a fi create, batjocorind o categorie socio-profesională ”vinovată” că și-a pus viața la dispoziția Țării!”.

Europarlamentarul Dragoș Pîslaru acuză faptul că „banii din PNRR vin dacă jaloanele și țintele sunt îndeplinite„, iar „cel mai tare doare reforma pensiilor: nu sunt în stare să scape de pensiile speciale” și solicită publicarea scrisorilor schimbate de Comisia Europeană și Guvern pe tema reformelor din PNRR de la începutul anului încoace.

Despre situația intens mediatizată legată de pensiile speciale, Col (r) Ștefan Tudosie a precizat că „niciodată și nicăieri nu poate fi vorba despre o egalitate în drepturi, atâta timp cât nu există o egalitate în obligații, interdicții și limitări ale exercițiului drepturilor!

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Redăm integral, în cele ce urmează, scrisoarea transmisă de Col (r) Ștefan Tudosie, coordonator Zona Centru al Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate:

„În cursul zilei de ieri, aproape întreaga mass media centrală a dezbătut faptul că s-a amânat virarea de către Comisia Europeană, a celei de-a doua tranșe din PNRR, intoxicând populația cu știri false cu privire la soarta pensiilor militare, nu-i așa, „arma” cu care militarii, adevărații dușmani ai țării, jefuiesc bugetul de stat!

Și aruncă populația civilă în cea mai neagră discriminare! Vezi Doamne, în privința pensiilor, militarii nu sunt egali cu civilii, generând o teribilă problemă de echitate, așa cum afirma și dl Dragoș Pîslaru, fostul ministru(?) al muncii, care actual se bucură de grasele beneficii de toate felurile ale poziției de parlamentar european! Inclusiv de o viitoare pensie de câteva mii de euro, după încheierea primului (sper că și ultimului!) sau mandat de parlamentar european. Toate pe banii noștri! Asta așa, ca să ne definim termenii și să vedem până unde pot merge aroganța și tupeul! Iar în privința problemei de echitate semnalată de dl. Pîslaru in interviul acordat mai multor posturi de radio si tv centrale, se cuvin făcute unele precizări.

Pe scurt, niciodată și nicăieri nu poate fi vorba despre o egalitate în drepturi, atâta timp cât nu există o egalitate în obligații, interdicții și limitări ale exercițiului drepturilor! Egalitatea în drepturi nu se poate defini și susține pe baza inegalității obligațiilor, interdicțiilor și restricțiilor cetățenilor aceleiași țări!

Militarii sunt cei discriminați în raport cu civilii prin faptul că:  

1) prestează profesia militară la ordin, în regim nenormat, plătiți cu aceeași sumă, indiferent de numărul de ore prestate zilnic, ziua și noaptea, în zile lucrătoare și nelucrătoare;

2) legea impune militarilor obligații profesionale și după trecerea în rezervă (pensionare), ceea ce nu se întâmplă cu nici o altă categorie socio-profesională;

3) în timpul perioadei active, militarilor li se interzice și/sau limitează exercițiul unor drepturi fundamentale. Nu dezvolt subiectul. Cine vrea să știe mai mult, să citească Statutul cadrelor militare. Nu este un text dificil. Sunt convins ca l-ar putea înțelege chiar și dl. Pîslaru…

Așa că, d-le Pîslaru, în contextul realităților pe care vi le-am descris succint, dacă gândirea dvs și a altor politicieni care gândesc (??)astfel s-ar transforma într-o realitate normativă care ar duce la desființarea sau „ciopârțirea” pensiilor militare, S-AR CREA O PROBLEMĂ DE ECHITATE! 

Pentru militarii care sunt în activitate, sau pentru persoanele care ar fi dorit să îmbrățișeze cariera militară, lucrurile se pot tranșa oarecum prin renunțarea la cariera militară. Ceea ce deja se întâmplă din plin!

Zeci de mii de militari tineri, inclusiv din cei care, pentru  interesele altora, au fost în teatrele de operații, părăsesc sistemul de apărare, ordine public și siguranță națională! Mulți prin demisii! Iar băncile instituțiilor militare de învățământ sunt din ce in ce mai goale! Efectele nu vor întârzia să apară. Poate chiar asta urmăriți! Marea problemă de echitate socială pe care UE și politicieni ca dvs o creează  este cea a militarilor in rezerva si retragere. Oameni care și-au îndeplinit partea ce le-a revenit din contractul cu Statul Român, se găsesc acum, la bătrânețe, când nu mai au posibilitatea opțiunii pentru un alt început, în situația în care ,statul pe care l-au servit nu vrea să-și îndeplinească partea ce-i revine din contractul pe care l-a avut cu acești oameni! Și am servit Statul, Țara, Națiunea potrivit legilor și acolo unde ne-a ordonat.

Nu suntem noi de vină că nu am fost trimiși la război! Doar niște scelerați ne pot imputa asta! Pe lângă sarcina de bază – pregătirea pentru luptă, am fost însă trimiși pe ogoare, în minele de cărbuni, pe șantiere, la înlăturarea efectelor  cutremurelor, inundațiilor, înzăpezirilor etc. Și nu este cu nimic mai prejos ca prin activitatea ta să asiguri hrana țării tale, să construiești, să scoți oamenii din ape etc. decât să lupți în războaie pentru interesele altora, și să te mai și întorci „aureolat” de abandonarea teatrului de operații din țara la a cărei ocupație ai contribuit! Așa că d-le Pîslaru … nu vorbiți despre false probleme de echitate, manipulând publicul prin ascunderea adevăratelor inechități care se intenționează a fi create, batjocorind o categorie socio-profesională ”vinovată” că și-a pus viața la dispoziția Țării! Noi ne vom apăra drepturile prin toate mijloacele! Și apropo, d-le Pîslaru! Știti probabil ca suntem tara membră NATO. V-ați informat care este regimul juridic al pensiilor militarilor în celelalte țări membre NATO? Stiți ce angajamente a asumat România prin Tratatul de aderare la NATO?                       

Nu pot să închei fără a arăta un fapt pozitiv din discursul dvs. În motivarea sesizării dvs. scrise împotriva României, ați enunțat practic recomandările Băncii Mondiale din primul sau raport de consultanță solicitat de România la recomandarea Comisiei Europene. Raport în care nu se face vorbire despre astfel de tăieri! Și pe care s-a întemeiat și proiectul de lege  privind reforma așa ziselor „pensii speciale”, inclusiv cele militare, aflat deja în procedură parlamentară! Și dacă așa stau lucrurile, ce ați sesizat la Comisia Europeană, d-le Dragoș Pîslaru?!?             

P.S. Mizeria propagandistică împotriva militarilor și a pensiilor militare continuă. Chiar acum, la umbra unui titlul instigator, demn de „Vocea patriotului naționale”, afișat pe burtiera unui post tv central, unul dintre crainici „dă cu plus” ca la poker: acum Romania pierde 6 mld.€ din PNRR, nu doar 3 mld€ câte pierdea ieri, dacă nu desființează pensiile militare!”

PNRR
PNRR

Cițește și:

(VIDEO) Cum au petrecut rezerviștii constănțeni la cumpăna dintre ani și ce urări transmit colegilor din țară

(FOTO/VIDEO) Două volume, aflate în antiteză, lansate astăzi la Constanța sub egida Departamentului „Apărarea prin Cultură” a Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

16 COMENTARII

  1. Dragoș Pâslaru are mare dreptate !
    Pentru obligațiile pe care le au militarii, trebuie sa fie remunerați, pe măsură, să contribuie la casa de pensii , in felul acesta vor avea și pensii mai mari decât civilii!
    Și cu asta basta! Nu mai umblat cu tot felul de hoții , unii oameni muncesc și contribuie la stat o viață, trăiesc și mor in sărăcie, iar voi spargeți in figuri, cu mult bănărit și Vista de luvx și opulența pe spatele celor sărăciți de voi!
    Marș , pensionar obraznic și nesimțit!

    • Nu ai înțeles nimic din articol, citiți și nu înțelegeți. niciodată și nicăieri nu poate fi vorba despre o egalitate în drepturi, atâta timp cât nu există o egalitate în obligații, interdicții și limitări ale exercițiului drepturilor! Egalitatea în drepturi nu se poate defini și susține pe baza inegalității obligațiilor, interdicțiilor și restricțiilor cetățenilor aceleiași țări!

      Militarii sunt cei discriminați în raport cu civilii prin faptul că:

      1) prestează profesia militară la ordin, în regim nenormat, plătiți cu aceeași sumă, indiferent de numărul de ore prestate zilnic, ziua și noaptea, în zile lucrătoare și nelucrătoare;

      2) legea impune militarilor obligații profesionale și după trecerea în rezervă (pensionare), ceea ce nu se întâmplă cu nici o altă categorie socio-profesională;

      3) în timpul perioadei active, militarilor li se interzice și/sau limitează exercițiul unor drepturi fundamentale. Nu dezvolt subiectul. Cine vrea să știe mai mult, să citească Statutul cadrelor militare. Nu este un text dificil.

    • Pentru cei care-i invidiază pe militari, porțile sunt deschise. Există un deficit cumplit. Cei care consideră că militarii primesc recompense (prea) generoase din partea Statului, pentru privațiunile și sacrificiile la care sunt obligați, ar putea reduce acest deficit. Drulă și Pîslaru au vârsta la care încă pot accesa cariera militară.

    • Dar, DESFIINȚAȚI ARMATA! E mai simplu. Ne apără bombardierii de pe facebook, conițele asistente tv și pensații care au rupt gardurile la pașapoarte de teama războiului.
      Cei care îi invidiază pe militari sau au frustări cauzate de soldele și pensiile lor pot oricând să se prezinte la un centru de recrutare. Oricine poate deveni „special”!

    • Citiți Legea 223/2015, articolul 31 și veti vedea acolo ca militarii contribuie cu 25%din salariul brut la bugetul de stat exact ca și civilii, plus CAS și CASS, etc, doar ca banii noștrii merg la bugetul de stat nu la cel de asigurari sociale.

  2. Sistemul pensiilor militare de stat din România este reglementat de Legea nr.223/2015 privind pensiile militare de stat, fiind un sistem ocupaţional care se încadrează în pilonul al II – lea privind schemele ocupaţionale (profesionale) guvernate de Directiva 86/378/EEC, modificată prin Directiva 97/96/EC. Deloc întâmplător dacă se are în vedere obligațiile militare ale pensionarilor militari rezerviști și care se mențin în evidența militară conform legii FĂRĂ NEVOIA CONSIMȚĂMÂNTULUI acestora ( din oficiu). Dacă personalul militar trecut în rezervă cu drept de pensie(rezerviști) ar beneficia de o pensie în sistemul public de pensii , s-ar anula statutul de rezervist al acestuia, iar statul ar avea la dispoziție doar foarte puțini rezerviști voluntari care CONSIMT să îndeplinească serviciul militar în rezervă (rezerviști voluntari) în baza unui contract care prevede obligații și drepturi inclusiv de natură financiară, respectiv solda de rezervist. Pentru toți, sclavia și munca forțată, au fost abolite în societatea democratică, inclusiv pentru pensionarii militari. Atât timp cât pensionarii militari mai au obligații militare fără NEVOIA consimțământului lor, statul este obligat să compenseze disponibilitatea și riscurile viitoare potențiale printr-un sistem de pensie ocupațională , așa cum se întâmplă în toate tările membre NATO și nu numai.

  3. În toate momentele de cumpănă Armata a fost, alături de Biserică, stâlpul națiunii. Nu progresiștii, nici neo-marxiștii, globaliștii sau corporatiștii. Nici măcar politicienii nu pot reclama că au susținut poporul român.
    România nu are nici măcar politicieni. Din nefericire, interlopii și trădătorii, ascunși sub perdeluța partidelor, au complice chiar poporul. Inconștient și iresponsabil poporul este vinovat prin lipsa sa de reacție.
    Va veni o zi când, după un dezastru sau calamitate, poporul va urla cu disperare: „Armata e cu noi! Să vină Armata!”… și nu va mai fi nimeni. Poate doar Drulă și Pîslaru care le vor explica atunci cum apărat ei echitatea socială!

    • Cum poporul este iresponsabil…dece nu este luat in consideratie cei care sunt de acord cu votul exprimat….30 la suta contra 70 la suta…este legitima actuala conducere a ROMANIEI ?????

  4. PENSIILE MILITARE DE STAT NU SUNT ,,PENSII SPECIALE”
    Pensia ocupațională, cu denumirea ,,pensie militară de stat”, ARE LA BAZĂ RAPORTUL JURIDIC DE MUNCĂ SAU RAPORTUL DE SERVICIU STABILIT ÎN CONCRET prin act administrativ individual ÎNTRE ANGAJATORUL M.Ap.N., M.A.I., etc. ȘI PERSONALUL MILITAR, în care se disting obligațiile militare după pensionare și riscurile viitoare ce decurg din acestea. Obligațiile militare după pensionare – prestații suplimentare ori complementare perioadei active – dacă ar excede raportului de serviciu în baza căruia se acordă pensia ocupațională, ar genera drepturi de natură financiară, respectiv solda de rezervist, pentru îndeplinirea serviciului militar în rezervă sub jurământ militar.
    Personalul militar se află în activitate, în rezervă sau în retragere.
    Personalul militar în rezervă este format din rezerviști și rezerviști voluntari.
    Personalul militar trecut în rezervă sunt rezerviști, iar cei cu drept de pensie, beneficiază de pensie ocupațională și se mențin în evidența militară conform legii FĂRĂ NEVOIA CONSIMȚĂMÂNTULUI ACESTORA ( din oficiu). Rezerviștii pot fi utilizați pentru instruire, pentru executarea unor misiuni sau pentru completarea structurilor instituțiilor militare.
    Personalul militar în rezervă poate proveni și din rândul persoanelor selecționate pe bază de voluntariat, ABSOLVENTE DE STUDII CIVILE cu profil corespunzător specialităților militare dar CARE CONSIMT să îndeplinească serviciul militar în rezervă (rezerviști voluntari) în baza unui contract care prevede obligații și drepturi inclusiv de natură financiară, respectiv solda de rezervist. Rezerviștii voluntari pot să încadreze funcții în statele de organizare ale instituțiilor militare.
    Personalul militar în rezervă poate fi concentrat sau mobilizat în condițiile legii.
    Astfel, toți marii cavaleri ai dreptății și echității, acceptați să vă sacrificați și voi viața sub jurământ de sânge, chiar și după pensionare, să fiți supuși riscurilor la adresa integrității fizice și psihice, acceptați să aveți în perioada carierei, zeci de ani, obligații și PRIVAȚIUNI SPECIALE, INTERZICEREA ȘI RESTRÂNGEREA UNOR DREPTURI ȘI LIBERTĂȚI CONSTITUȚIONALE, pentru a beneficia de o pensie militară de stat, în cuantum mediu de 3000 de lei, ,,nesimțită”.

  5. Vreți o țară ca afară? Aderarea la NATO s-a votat zdrobitor de către 87% dintre cetățeni printr-un referendum. Suteți în siguranță sub umbrela NATO? Acum, toate angajamentele de natură salarială și de pensii pentru militarii țării, asumate prin aderarea la NATO, trebuie respectate! PENSIONAREA CADRELOR MILITARE DIN STATELE membre NATO:
    Turcia
    – Ofiţeri inferiori: vârsta: 41-48; ani de serviciu: 20-30; pensia: 80-85% din cuantumul ultimului salariu;
    – Ofiţeri superiori: vârsta: 41-52; ani de serviciu: 20-30; pensia: 80-85% din cuantumul ultimului salariu;
    – Generali: vârsta: 60-65; ani de serviciu: 35-45; pensia: 80-85% din cuantumul ultimului
    Italia
    – Ofiţeri inferiori: vârsta: 45-55; ani de serviciu: 25-30; pensia: 80% din ultimul salariu brut;
    – Ofiţeri superiori: vârsta: 45-55; ani de serviciu: 20-30; pensia: 80% din ultimul salariu brut;
    – Generali: vârsta: 60-65; ani de serviciu: 35-45; pensia: 80% din ultimul salariu brut.
    Ungaria
    – Ofiţeri inferiori: vârsta: 45; pensia: 60% din ultimul salariu brut;
    – Ofiţeri superiori: vârsta: 50; pensia: 60% din ultimul salariu brut;
    – Generali: vârsta: 55; pensia: 60% din ultimul salariu brut.
    Belgia
    – Ofiţeri inferiori: vârsta: 51-52 ani; ani de serviciu: 20-30; pensie: 80% din ultimul salariu.
    – Ofiţeri superiori: vârsta: 54-56 ani; ani de serviciu: 20-30; pensie: 80% din ultimul salariu.
    – Generali: vârsta: 58-61; ani de serviciu: 25-35; pensie: 80% din ultimul salariu.
    Franţa
    – Ofiţeri inferiori: vârsta: 52 ani; ani de serviciu: 20-30; pensie: 75% din salariul de referinţă (bază ultimele 6 salarii);
    – Ofiţeri superiori: vârsta: 52; ani de serviciu: 20-30; pensie: 75% din salariul de referinţă (bază ultimele 6 salarii);
    – Generali: vârsta: 57-61; ani de serviciu: 25-35; pensie: 75% din salariul de referinţă (bază ultimele 6 salarii);
    Germania
    – Ofiţeri inferiori: vârsta: 52; ani de serviciu: 20-30; pensie: 75% din valoarea ultimei solde brute, indiferent de grad sau funcţie;
    – Ofiţeri superiori: vârsta: 54-56; ani de serviciu: 20-30; pensie: 75% din valoarea ultimei solde brute, indiferent de grad sau funcţie;
    – Generali: vârsta: 60-65; ani de serviciu: 35-45; pensie: 75% din valoarea ultimei solde brute, indiferent de grad sau funcţie;
    Marea Britanie
    – Personalul militar beneficiază de o legislaţie proprie privind pensiile diferită de cea care reglementează pensiile personalului civil;
    – Militarii beneficiază de pensii militare de stat;
    – Pentru a beneficia de pensie integrală, perioada de serviciu militar trebuie să fie de minim 30 de ani;
    – Pensia se calculează pe baza celui mai mare salariu anual pe care militarul l-a primit în ultimii 3 ani de serviciu.
    [Nota: Corelat cu materialul redactat, rezulta ca militarii britanici beneficiaza la pensie de 3,3% procent din cel mai mare salariu primit in ultimii 3 ani, pt. fiecare an in serviciul militar. In aceasta ipoteza, fara a avea certitudinea, rezulta ca britanicii au drept de pensie militara de cca. 60% din respectivul salariu pt. 18 ani de serviciu militar, iar pt. fiecare an in plus se adauga 3,3%].
    Olanda
    – Valoarea pensiei reprezintă ultimul salariu brut x 1,75% x numărul de ani de serviciu.
    Polonia
    – Ofiţeri inferiori: vârsta:50; ani de serviciu: 15; pensia: 75% din salariul din ultima lună (salariul net inclusiv sporurile);
    – Ofiţeri superiori: vârsta: 55; ani de serviciu: 15; pensia: 75% din salariul din ultima lună (salariul net inclusiv sporurile);
    – Generali: vârsta: 60; ani de serviciu: 15; pensia: 75% din salariul din ultima lună (salariul net inclusiv sporurile);
    S.U.A.
    – legislaţia privind pensiile militare este diferită de cea care reglementează pensiile civile;
    – pensia se calculează în funcţie de anii şi lunile în serviciul militar, data trecerii în rezervă, categoria de forţe, modul de executare al serviciului militar şi baza de calcul, stabilită ca medie a salariilor cele mai mari în ordine descrescătoare primite în 36 de luni, oricare ar fi acestea, în decursul serviciului militar;
    PENSIA MILITARA MEDIE IN UNELE STATE MEMBRE NATO
    Pensionarul militar român are o pensie medie de 650 de euro, cea mai mică dintre pensiile de serviciu din România. În Ungaria, Cehia şi Polonia, pensia militară medie este dublă – 1200 de euro. Pentru toate celelalte ţări din NATO, pensia medie este 3.200 de euro, iar în SUA de 5.632 USD/lună
    Un singur lucru există în lume care nu poate fi cumpărat: Viața. Aceasta este recunoștința socială pe care statul o acordă militarilor care își sacrifică viața, conform Jurământului militar depus, pentru binele comun. Așa arată un stat slăbit de evaziune și corupție, o țară distrusă de către cei care fac politică de 32 de ani. Dar țară, țară, vrem ostași!

  6. O întrebare pentru falșii bombardieri de feisbuc, forțoșii care se bâțâie fericiți pe ritmuri asiatice, pentru maimuțele care știu să tasteze. Pentru zmardoii ăia care, când au auzit de întâia zi de război în Ucraina, prima faptă de luptă și vitejie a lor a fost să fugă la Pașapoarte, să stea la coadă pentru a fugi în străinătate, să nu-i ia cu arcanul. He he he… ,,Ce mi-a dat mie țara, băăăă?”. Pentru amazoancele purtătoare de prohab, mâncătoare de șaorma la Mall care stau lângă așa trântori.
    VOI ĂȘTIA, MARI CAVALERI AI DREPTĂȚII ȘI ECHITĂȚII COMUNISTE, DE CE NU AVEȚI OBLIGAȚII MILITARE LA DECLARAREA STĂRII DE ASEDIU/MOBILIZARE/RĂZBOI?
    În prezent obligații militare au doar:
    -militarii activi.
    -pensionarii militari bărbati și femei, fără consimțământ, fără indemnizație lunară, fiind rezerviști operaționali (beneficiari de pensii ocupaționale/de serviciu).
    -rezerviștii voluntari, cu consimțământ, cu indemnizație lunară și persoanele care au îndeplinit serviciul militar.
    -barbații cu vârste cuprinse între 20 si 35 de ani.
    Așadar, o pensionară provenind din rândul cadrelor militare este aptă de luptă la 62 de ani, dar o tinerică de 32 de ani și un tânăr de 36 de ani, fără stagiul militar, dar sănătoși tun, mari cavaleri ai dreptății, nu au obligatii militare pentru apărarea propriei țări! Trist, ipocrit și cinic! Să beneficiezi de PRIVILEGIUL SPECIAL, nesimțit, de a nu pleca pe front la moarte, la război, dar să îți stea în gât pensionarii militari care au această obligație militară, riscând cu viața! Viața nu are echivalent pecuniar. Acceptați să vă dați viața sub jurământ, cereți să aveți obligații speciale și restrângerea drepturilor și libertăților fundamentale zeci de ani, poate veți fi mai obiectivi. Bărbăția unora atârnă doar de tatuajele penibile de adolescenți întârziați
    NU CUMVA SĂ CEARĂ MILITARII DREPTURI EGALE CU ALE VOASTRE! NU VREM SĂ FIM SCLAVI, CI OAMENI CU DREPTURI CA VOI!
    Sclavia și munca forțată au fost abolite în societatea democratică! Nu mai aveți resurse naturale de vândut, bani publici de sifonat!??

  7. Dar, DESFIINȚAȚI ARMATA! E mai simplu. Ne apără bombardierii de pe facebook, conițele asistente tv și pensații care au rupt gardurile la pașapoarte de teama războiului.
    Cei care îi invidiază pe militari sau au frustări cauzate de soldele și pensiile lor pot oricând să se prezinte la un centru de recrutare. Oricine poate deveni „special”!

  8. Când s-a făcut un contract profesional care prevede un pachet salarial și de pensie ocupațională la inceputul carierei unui militar, el îndeplinindu-și toate obligațiile contractuale și având norocul să nu moară, la pensionarea acestuia un stat corupt anulează ori modifică acel contract, asta se numește escrocherie. Nici o altă meserie nu are prevăzut în fișa postului îndeplinirea indatoririlor ,,chiar cu prețul vieții”. Toate fondurile furate din buzunarele rezerviștilor operaționali sunt redirecționate spre sifonarea acestora de către politicieni și sinecurile lor, gen retrocedările ANRP, consultanță de milioane de euro, etc. Iar pentru atingerea acestui scop se manipulează și învrăjbește populația prin mass-media obedientă politicului, recompensată generos cu sute de milioane de euro.

  9. USR – istii au ajuns o nulitate politică. Sunt în necunoștință de cauză . Din eroare sau cu intenție, caz în care se pare că au niște frustrări de când „au făcut armata” .
    ÎN NICIO ȚARĂ NATO PENSIILE MILITARE
    NU SUNT BAZATE PE CONTRIBUTIVITATE.

  10. La război ,civilii vor fi chemați la arme .Cei care sunt discriminați cu aceste pensii necinstite sunt civilii.Ne jucam de-a armata ,cheltuim anual un purcoi de bani pentru jucării,dar când va fi vorba de un conflict ,civilii vor fi chemați obligatoriu sub arme …..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.