Perchezitii DIICOT
Perchezitii DIICOT
Două fete, dintre care una minoră, au fost forțate de către “iubit“ să se prostitueze . Suspectul principal, un bărbat de 34 de ani, a fost reținut pentru 24 de ore și urmează a fi prezentat instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurori ai Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanța, au desfășurat o acțiune într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism. Două persoane au fost reținute.

În cursul zilei de ieri, polițiștii de combatere a criminalității organizate Constanța au pus în aplicare patru mandate de percheziție domiciliară, în județele Constanța și Tulcea, fiind descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, patru telefoane mobile, susceptibile că ar fi fost folosite în activitatea infracțională.

Din cercetări a reieșit că un bărbat, de 34 de ani, ar fi recrutat o minoră, de 16 ani, din județul Tulcea, iar prin promisiunea mincinoasă a unei relații de iubire și specularea stării de vulnerabilitate a tinerei, ar fi transportat-o pe aceasta până în județul Constanța (stațiunea Mamaia), unde ar fi adăpostit-o, cu ajutorul unei femei, de 34 de ani, în scopul exploatării sexuale prin obligarea la prostituție.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Totodată, prin același mod de operare și pentru aceleași scopuri, bărbatul ar fi racolat o altă tânără, de 18 ani, pe care, cu ajutorul aceleiași femei, ar fi adăpostit-o la aceeași locație din stațiunea Mamaia.

În cursul lunii noiembrie,  bărbatul le-ar fi determinat pe cele două tinere la practicarea prostituției, în municipiul Constanța, sens în care s-ar fi ocupat de găsirea locației destinate desfășurării activității de prostituție, de aprovizionarea cu cele necesare tinerelor, de paza și protecția acestora pe perioada desfășurării activității de prostituție, precum și transportarea celor două la locațiile indicate de către clienți.

Totodată, bărbatul ar fi obținut foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituției de către cele două tinere.

Cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, cele două fete au fost identificate, fiind conduse la audieri și, ulterior, predate Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, în vederea instituționalizării.

În urma administrării probatoriului în cauză, bărbatul și femeia, de 34 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Astăzi, cei doi urmează a fi prezentați instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

UPDATE:

Cei doi au fost arestați preventiv pentru 30 de zile:

„Solutia pe scurt: În baza art. 226 Cod procedură penală: Admite propunerea formulată de către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa. În baza art.223 alin.2 Cod procedură penală la art.202 Cod procedură penală dispune arestarea preventivă pe durată de 30 de zile, începând de la data de 23.11.2022 şi până 22.12.2022, inclusiv, a inculpa?ilor: ȘERBAN VIOREL-VASILE, sub aspectul infracțiunilor de: – trafic de minori, prevăzută de art. 211 alin. 1, 2 lit. a C. pen. comb. cu art. 210 alin. 1 lit. a, b C. pen. și rap. la art. 182 lit. c C. pen., cu aplic. art. 35 alin. 1 C. pen. și art. 46 alin. 2 C. pen., – trafic de persoane, prevăzută de art. 210 alin. 1 lit. a, b C. pen. și rap. la art. 182 lit. c C. pen., cu aplic. art. 35 alin. 1 C. pen. și art. 46 alin. 2 C. pen., și – proxenetism, prevăzută de art. 213 alin. 1, 3, 4 C. pen., cu aplic. art. 35 alin. 1 C. pen., toate cu aplic. art. 38 alin. 1 C. pen., și ANGHEL ALEXANDRA-ELENA, sub aspectul infracțiunilor de; – trafic de minori, prevăzută de art. 211 alin. 1, 2 lit. a, C. pen. comb. cu art. 210 alin. 1 lit. b C. pen. și rap. la art. 182 lit. c C. pen., cu aplic. art. 35 alin. 1 C. pen. și art. 46 alin. 2 C. pen., – trafic de persoane, prevăzută de art. 210 alin. 1, 2 lit. b C. pen. rap. la art. 182 lit. c C. pen., cu aplic. art. 35 alin. 1 C. pen. și art. 46 alin. 2 C. pen., și – proxenetism, prevăzută de art. 213 alin. 1, 3, 4 C. pen., cu aplic. art. 35 alin. 1 C. pen., toate cu aplic. art. 38 alin. 1 C. pen. În baza art.230 Cod procedură penală: Dispune emiterea, de îndată, a mandatelor de arestare preventivă pe numele inculpaţilor ȘERBAN VIOREL-VASILE şi ANGHEL ALEXANDRA-ELENA. Respinge ca nefondate cererile de luare a măsurii preventive a arestului la domiciliu sau a măsurii preventive a controlului judiciar formulate de inculpaţii ȘERBAN VIOREL-VASILE şi ANGHEL ALEXANDRA-ELENA. În baza art.275 alin.3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, azi 23.11.2022″, se arată soluția pe scurtă dată de magistrații Tribunalului Constanța.

Sursă foto: arhivă.

OBSERVAȚII:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Șase inculpați, trimiși în judecată de DIICOT pentru trafic de minori și proxenetism

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.