Se cere insolvența unei cunoscute companii din portofoliul defunctului Grigore Comănescu
Știrile zilei
Comprest Util SRL, companie din portofoliul defunctului Grigore Comănescu, cunoscut afacerist constănțean, este vizată de o cerere de insolvență înregistrată la Tribunalul Constanța.
Compania a fost preluată de Vasilica Comănescu, soția regretatului afacerist, după decesul acestuia din primăvara 2023.
Acum, societatea este vizată de o solicitare de deschidere a procedurii insolvenței, înregistrată marți, 17 septembrie 2024, pe rolul Secției a II-a Civile a Tribunalului.
Potrivit datelor oficiale puse la dispoziție de Portalul Instanțelor de Judecată, solicitarea a fost introdusă la instanță de către compania gălățeană El Marp Company SRL prin administratorul judiciar Consult Bancruptcy IPURL.
Cazul are indicativul 6363/118/2024, iar părțile sunt, conform Portalului, creditorul Consult Bancruptcy IPURL administrator judiciar al El Marp Company SRL Galați și debitorul Comprest Util SRL.
Dosarul este nou înregistrat astfel că urmează să fie repartizat aleatoriu unui complet de judecată, pentru a se stabili data primei înfățișări în proces.
Datorii 78,87 de milioane de lei
Potrivit listafirme.ro, platformă consultată pe 18 septembrie 2024, Comprest Util SRL a fost înființată în anul 1994, are sediul social în Constanța, pe strada Interioară 4 și se ocupă în principal de fabricarea betonului.
Conform sursei citate, compania este deținută de Vasilica Comănescu (al cărei nume se leagă și de Com Util SRL, Asfalt Dobrogea SRL, Somaco Construct SRL și Prefabricate Dobrogea SRL), iar administratori sunt Adrian Șerban-Comănescu și Iurin Pancencu.
În 2023, Comprest Util SRL a declarat 162 de angajați, profit 2.533.137 de lei, datorii 78.871.772 de lei și cifra de afaceri 56.792.959 de lei.
Datorii 7,28 de milioane de lei
Potrivit listafirme.ro, platformă consultată pe 18 septembrie 2024, El Marp Company SRL a fost înființată în 2010, are sediul social în Galați, pe strada Macului și se ocupă în principal de lucrări de instalații electrice.
Asociat figurează Marius Axinia, iar administratori, conform Registrului Comerțului, sunt Camelia Zanopol, Marius Axinia și Consult Bancruptcy IPURL (administrator judiciar).
În 2023, compania a declarat 36 de angajați, profit 2.936.037 de lei, datorii 7.289.903 lei și cifra de afaceri 13.343.424 de lei.
Oricare va fi decizia Tribunalului în acest proces, ea va putea fi ulterior contestată la Curtea de Apel Constanța.
Facem precizarea că depunerea la o instanță a unei cereri vizând insolvența unei firme nu echivalează cu intrarea în insolvență a societății respective (debitoare), aceste aspecte urmând să fie clarificate de instanța de judecată, pe parcursul desfășurării procesului.
Sursa foto (cu rol ilustrativ): Facebook.com – Consiliul Superior al Magistraturii
OBSERVAȚII:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Câte zeci de mii de euro încasează Asfalt Dobrogea, firma defunctului Grigore Comănescu, de la CNAPM