Florin Cocargeanu
Florin Cocargeanu
După ce ordinea de zi a ședinței Consiliului local Municipal care va avea loc pe 26 mai, a fost suplimentată în această seară cu un proiect de hotărâre ce vizează eliberarea din funcția a unuia dintre viceprimari, Florin Cocargeanu (USR), cel vizat de această decizie, a avut o reacție la cald în acest sens.

Florin Cocargeanu a precizat pentru Ziarul Amprenta că în ședința care va avea loc mâine va avea o intervenție vizavi de justificările din cuprinsul proiectului de hotărâre, însă el apreciază că în Consiliul Local el nu este subordonatul primarului:

„De mâine, dacă consilierii vor vota proiectul, se va oficializa relația PSD-PNL care funcționează deja de foarte mult timp în Consiliul Local doar că nu era pe față. M-am tot așteptat la acest demers, în această perioadă …

Mă așteptam ca atunci când va veni acest proiect de hotărâre să există și acea motivare întemeiată conform Codului Administrativ”, ne-a declarat încă viceprimarul Florin Cocargeanu.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Cu privire la motivația înscrisă în cuprinsul proiectului de hotărâre, cea referitoare la „buna credință și fidelitate„, Florin Cocargeanu a fost surpins de justificarea menționată precizând că interpretarea reprezentantului autorității publice locale nu ar fi una tocmai fericită:

„Eu, în Consiliul Local, în niciun caz nu sunt subordonatul dumnealui. Consiliul Local este în subordinea primăriei și a domnului primar. Eu în Consiliul Local sunt consilier, nu viceprimar, am vot de consilier, sunt ales de cetățenii  orașului.

Dacă dumnealui crede că am încălcat diverse articole legate de fidelitate, în momentul în care am ajuns viceprimar trebuia să fiu doar un instrument de vot la dispoziția domniei sale, se înșeală.

Asta se întâmplă doar în armată, nu și în Consiliul Local unde am fost ales de către cetățeni. Din punctul meu de vedere, motivul pe care trebuia să îl aleagă pentru revocarea mea din funcție trebuia să fie legată de activitatea mea de viceprimar, nu de cea de consilier local.”

Bună-credință și fidelitate - extras proiect de hotărâre
Bună-credință și fidelitate – extras proiect de hotărâre

În referatul de aprobare a proiectului este menționat faptul că Florin Cocargeanu a votat împotriva proiectului de hotărâre care viza aprobarea contractării unei finanțări nerambursabile de 253.918.900 lei.

„Votul împotrivă dat de domnul Cocargeanu Florin-Daniel a pus în pericol derularea unor proiecte în valoarea de 2.059.039.560,16 lei. (…) Declarațiile din spațiul public și mass-media ale domnului Cocargeanu Florin-Daniel în perioada mandatului de viceprimar împotriva inițiativelor primarului, au reprezentat procese de intenție și au generat false probleme care nu au reprezentat nimic altceva decât declarații politice fără consistență„, se mai arată în proiectul de hotărâre.

Proiectul de hotărâre complet poate fi consultat în cele ce urmează:
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab
OBSERVAȚII:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Bombă pe scena politică constănțeană! Chițac vrea să elibereze din funcție unul dintre viceprimari

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.