Lucrări la malul canalului Dunăre-Marea Neagră - Cumpăna mai 2023
Lucrări la malul canalului Dunăre-Marea Neagră - Cumpăna mai 2023
Astăzi, 26 mai 2023, reprezentanții administrației publice locale, însoțiți de un profesor universitar doctor inginer al Universității Tehnice de Construcții București – Facultatea de Construcții Hidrotehnice, au verificat stadiul evoluției lucrărilor de consolidare a malului stâng al canalului Dunăre-Marea Neagră.

Lucrările de consolidare a malului Canalului sunt în toi.

La momentul actual se lucrează la forarea piloților din beton armat (de diametrul 1,20m la cota +56, până la adâncimea de 28m) care au rolul de a stabiliza taluzul și a înlătura pericolul extinderii alunecării de teren spre zona locuită.

Potrivit reprezentanților autorității publice locale din Cumpăna, reprezentanții firmei care se ocupă de executarea piloților nu au adus argumente legate de prezența în pământ a apelor de canalizare, ci doar a apelor din pânza freatică, care sunt captate prin drenurile construite, așa cum se poate vede în imaginea atașată.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Citește și:

(FOTO/VIDEO) Povestea malului surpat de la Cumpăna: ”E ușor să dărâmi și munca și viața unui primar într-o secundă…se pot duce într-o secundă și casele oamenilor”

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.