Drum propus spre asfaltare
Drum propus spre asfaltare
Publicitate
Clubul Sportiv Medgidia
Primarul comunei Lipnița, Nicolae Florin Dinu, în numele administrației locale intenționează să solicite ajutor de la Consiliul Județean Constanța pentru repararea  drumului care leagă satele Canlia – Izvoarele – Coslugea. Este vorba despre un drum comunal care nu a fost niciodată asfaltat. 

În prezent drumul este într-o stare deplorabilă și necesită intervenții de urgență cu atât mai mult cu cât pe acest traseu vor circula, peste o lună, microbuzele școlare cu elevi.

„Este un drum care leagă trei sate Canlia, Coslugea și Izvoarele iar dacă îl vom asfalta asta ne va ajuta pe noi la transportul elevilor care merg la liceu, din aceste sate. Copiii merg pe jos trei kilometri de la Coslugea și Canlia până la DN 3 pe unde trece transportul judetean. Dacă va fi făcut drumul, transportul va intra prin sate. La acest moment se face o estimare a costurilor. Sperăm la un ajutor de la Consiliul Județean Constanța. Avem nevoie de o intervenție urgentă, momentan urgența o reprezintă întreținerea acestui drum și ulterior asfaltarea, depinde de fondurile pe care le-am putea atrage”, a declarat primarul Nicolae Florin Dinu.

În total, în această situație ar fi vorba despre asfaltarea a 1,8 kilometri de drum din totalul de 4 kilometri de drum pe care autoritățile locale intenționau să îi asfalteze dacă primeau finanțarea prin PNI „Anghel Saligny”.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Primăria Lipnița a depus spre finanțare prin PNI „Anghel Saligny” două proiecte de asfaltare: ”Modernizare drumuri de interes local în comuna Lipnița –  27.254.744.98 lei și ”Modernizare drumuri comunale în comuna Lipnița” – 3.726.521.32 lei. Din păcate, niciunul din cele două proiecte nu a fost finanțat.

Drumul care se dorește a fi asfaltat acum a fost pietruit ultima dată în anul 2006, iar de-a lungul timpului au fost făcute doar diferite cârpeli.

În 2021, autoritățile locale au reușit finalizarea asfaltării unei porțiuni de 2 km de drum care leagă Canlia de Coslugea.

Asfaltare Canlia august 2021
Asfaltare Canlia august 2021

Vă prezentăm mai jos cum arată la acest moment acest drum:

Citește și:

Asfaltare începută în 2009: S-au finalizat lucrările la DC 45 care leagă două sate din comuna Lipnița

Maraton de asfaltare în satul Canlia, comuna Lipnița. Autoritățile locale pregătesc un proiect pentru asfaltarea altor 9 km de drumuri

Peste 3 milioane de euro ajung în comuna Lipnița: Două proiecte depuse de Primărie au primit finanțare prin PNI „Anghel Saligny”

Primăria Lipnița a depus un proiect pentru amplasarea a două stații de încărcare electrice în comună. Vor fi folosite și de microbuzele școlare care vor sosi

Primăria Lipnița a depus proiect pentru reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale din satul Canlia

 

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.