Elevii din comuna Grădina vor învăța în anul școlar următor într-o școală nouă, modernă, adaptată standardelor actuale.

Chiar dacă a fost reabilitată etapizat în perioada 2008-2016, vechea școală, care data din 1945, nu mai corespundea cerințelor actuale.

Astfel, autoritățile locale din Grădina, prin eforturile primarului Gabriela Iacobici, care s-a preocupat permanent ca elevii comunei să aibă condiții precum cei din mediul urban pentru a învăța, a reușit să obțină finanțare pentru construcția unei noi școli.

În această săptămână, constructorul care a câștigat licitația a demolat vechea școală:

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Primăria Comunei Grădina a semnat în această vară contractul pentru realizarea lucr[rilor de construire a noii scoli cu societatea SC YLO STAR CONSULTING CONSTRUCTION S.R.L., așa cum se evidențiază în contractul de achiziție publică nr. 2544/18.07.2022, publicat în SEAP. Valoarea contractului încheiat a fost de 4.350.594,48 lei.

Contractul vizează execuția de lucrări de reabilitare și extindere la Școala Gimnazială nr. 1 Grădina.

Școală nouă în comuna Grădina
Școală nouă în comuna Grădina

În comuna Grădina există o singură școală care deservește cele trei sate componente ale comunei.

În anul 1945, școala avea două săli de clasă, un hol și o cancelarie. Ulterior, în 1959 au mai fost construite încă două săli de clasă și o altă cancelarie, iar în 1970 au mai fost construite o altă sală de clasă, unde funcționa laboratorul de fizică – chimie, un hol și cancelaria precum și câteva anexe.

În această școală învățau elevii din clasele I-VIII, iar clasele I- IV funcționau simultan.

Noua școală va avea un regim de înălțime P+ 1E, investiția având ca obiectiv creșterea calității învățământului în mediul rural prin asigurarea unei infrastructurii educaționale moderne, dimensionată corespunzător cu nevoile comunității locale.

De luni, 26 septembrie, echipele de lucru încep pregătirea terenului pentru demararea construcției.

„Constructorul intenționează ca până la debutul iernii să pună și acoperișul. Depinde de ei cum se încadrează în suma alocată acestui contract iar în acest context, al scumpirilor materialelor de construcții, cu cât finalizează mai repede, cu atât e mai bine. Vorbim despre o școală de 1.100 mp”, ne-a declarat primarul comunei Gradina, Gabriela Iacobici.

Citește și:

(FOTO) Până la finalul anului, dispensarul din localitatea Cheia, comuna Grădina, va fi dat în folosință. Se așteptă racordarea la rețeaua de energie electrică

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.