Curte Liceul Teoretic Mihail Kogălniceanu - amplasament sală de sport
Curte Liceul Teoretic Mihail Kogălniceanu - amplasament sală de sport
Publicitate
Clubul Sportiv Medgidia
Lucrările la noua sală de sport din cadrul Liceului Teoretic Mihail Kogălniceanu din comună sunt aproape de start. Zilele acestea, constructorul va începe lucrările fundație și cu puțin efort acestea vor fi finalizate până la sfârșitul acestui an. Astfel, peste 700 de elevi din cadrul liceului vor avea parte de o sală de sport la standarde europene.

Până la încheierea anului școlar, elevii au efectuat orele de educație fizică și sport într-o sală care era amenajată în incinta unității școlare, în cadrul corpului C2. Aceasta este amenajată în cadrul unor foste săli de clasă, iar necesitatea amenajării uneia noi era una stringentă, dat fiind faptul că în cadrul Liceului Teoretic învață aproximativ 700 de elevi. spațiul existent este subdimensionat pentru numărul mare de elevi.

Necesitatea și oportunitatea proiectului la momentul când acesta a fost demarat au fost definite din perspectiva mai multor criterii. Cel mai important a fost necesitatea unui spațiu cu destinația de sală de sport care să respecte normele în vigoare de sănătate și igienă, cu un minim de dotări.

„Investiția este în derulare, ne-am fi dorit ca să o deschidem la începutul anului școlar, dar cu siguranță, până la sfârșitul acestui an vom reuși să o redăm copiilor, spre folosință. Proiectul este realizat integral din fonduri proprii pentru că este un proiect care a demarat în urmă cu aproape trei ani, am avut o componentă de la AFIR la care am renunțat pentru că a fost procedura foarte greoaie. Analiza dosarului ne-a făcut să pierdem mult la prețul materialelor”, ne-a declarat primarul comunei Mihail Kogălniceanu, Ancuța Belu.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Terenul pe care va fi amplasată sala de sport este situat pe strada Kara Murat, nr. 37, în curtea Liceului Teoretic Mihail Kogălniceanu și are o suprafață de 7.477 mp.

Construcția propusă se va realiza în sistem cadre din beton armat turnate, planșeu din beton armat turnate monolit si ferme metalice pentru sustinerea șarpantei de peste sala de sport.

Reamintim că Primăria comunei Mihail Kogălniceanu a atribuit contractul privind execuția lucrărilor de construire în cadrul proiectului „Construire sală de sport Liceul Teoretic Mihail Kogălniceanu” în data de 30 iulie 2021.

Citește și:

(Foto) Prima școală SMART din județul Constanța s-a inaugurat la Mihail Kogălniceanu. Primarul Ancuța Belu: „Este doar începutul a ceea ce ne dorim să facem la nivelul tuturor instituțiilor de învățământ”

Școala generală și grădinița din satul Piatra, dar și cea din Mihail Kogălniceanu vor fi modernizate

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.