Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar
Elevii din medii defavorizate sau cei care provin din familii care nu dețin niciun dispozitiv electronic conectat la internet vor beneficia, în perioada următoare de tablete pe care să le folosească în scopul desfășurării orelor online. Acestea vor fi achiziționate de Ministerul Educației. În afara elevilor care se încadrează în categoriile mai sus menționate mai sunt copii pentru care autoritățile locale din Aliman vor face un efort bugetar și le vor asigura și acestora tabletele necesare. Menționăm că în comuna Aliman sunt 400 de elevi. 

“După ce se va constitui Consiliul Local, în prima ședință a acestuia voi propune un proiect de hotărâre prin care să alocăm o sumă de bani în vederea achiziționării acestor dispozitive, astfel încât, până la sfârșitul anului toți copiii să aibă tablete pentru învățarea online, în cazul în care situația epidemiologică o va impune”, ne-a spus primarul Nicola George.

Tot pentru copii, la acest moment se finalizează lucrările de reabilitare și modernizare a tuturor unităților de învățământ demarate în perioada premergătoare începerii anului școlar. Menționăm că lucrările nu perturbă actul didactic, însă sunt necesare pentru ca elevii să aibă cele mai bune condiții, conforme cu standardele în vigoare.

La acest moment, elevii din toate unitățile de învățământ din Aliman sunt în scenariul 1, care presupune învățămnânt față în față.

Din fericire, până la acest moment, la nivelul localității nu au fost raportate cazuri de coronavirus printre copii.

Reamintim faptul că autoritățile locale, împreună cu primarul George Nicola, vor depune la Compania Națională de Investiții un proiect care privește reabilitarea și modernizarea Școlii “Dan Spătaru” din Aliman. “Este vorba despre un proiect amplu de modernizare a școlii generale I- VIII care va presupune și construirea de grupuri sanitare în interiorul unității de învățământ, așa cum avem recomandările. Vom avea o școală nouă și modernă, la standarde europene”, ne-a mai spus primarul comunei George Nicola.

Citește și:

George Nicola, primarul comunei Aliman: „Facem o prioritate din educația tinerei generații“

Aliman: Nou proiect de asfaltare a străzilor din Vlahii. Și școala “Dan Spătaru” din Aliman va fi modernizată