Parc Ștefăniță Vodă Constanța
Parc Ștefăniță Vodă Constanța
Primăria Constanța intenționează să reconfigureze circulația pe bulevardul Soveja, intersecție cu strada Ștefăniță Vodă și să amenajeze peisagistic spațiul public care va constitui viitorul parc Soveja, realizat în locul bazarului Ștefăniță Vodă. În acest sens, autoritatea locală a achiziționat serviciul de elaborare a documentației tehnico economice necesare investițiilor mai sus amintite de la o firmă care a colaborat cu marile orașe ale țării. Agorapolis este un business care a fost fondat în 2015 de Mihaela Puşnava, de profesie urbanist, absolventă a Universităţii de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu din Bucureşti, dar și a a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Dezvoltarea afacerii a început din 2017 mai alert, scopul companiei fiind dezvoltarea sustenabilă a oraşelor.

Amplasamentul viitorului parc Soveja are o suprafață de 5.250 mp și se află pe spațiul fostului bazar Ștefăniță Vodă.

Durata contracului este de nouă luni, cu posibilitatea prelungirii cu acordul ambelor părți, prin act adițional, în funcție de durata de execuție a lucrărilor.

Contractul încheiat de Primăria Constanța cu S.C. Agorapolis SRL vizează elaborarea documentației tehnico-economice – etapa Studiu de fezabilitate – amenajare spatiu public si reconfigurare circulatii. Contractul include tema de proiectare, studiul topografic, studiu geotehnic, documentații obținere avize, studiu de fezabilitate și studiu peisagistic. 

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Valoarea contractului este 134.000 lei.

Terenul se află în proprietatea municipiului Constanța, iar municipalitatea și-a propus să realizeze aici spații verzi, un loc de joacă și zone de activități sportive.

Pentru a asigura o securitate sporită, perimetrul parcului va fi împrejmuit cu gard, iar în interior se va instala un sistem de monitorizare video care va fi racordat la sistemul centralizat de urmărire și verificare al Primăriei Constanța.

Societatea câștigătoare a contractului nu se află la prima colaborare cu Primăria Constanța, firma ocupându-se și de alte contracte predate în trecut de vechea administrație locală.

Contract SC Agorapolis SRL 2019
Contract SC Agorapolis SRL 2019
Contract SC Agorapolis SRL 2019
Contract SC Agorapolis SRL 2019

De asemenea, firma a primit, prin achiziție directă, în 2021, contractul pentru elaborarea strategiei de dezvoltare și promovare a turismului în stațiunea Mamaia Nord – Năvodari și a realizat SF-ul pentru amenajare peisagistică și parcaje Tomis Nord.

Societatea Agorapolis SRL a fost înfiinţată în 2015, are ca domeniu de activitate arhitectură, fiind administrată și deținută de Mihaela Pusnava.

În 2011, a fondat Asociația Română a Tinerilor Arhitecți. S-a alăturat primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, în încercarea de a face din oraș Capitală Culturală Europeană în 2021

Tânăra constănțeancă s-a remarcat prin activitatea sa la Primăria Baia Mare, candidând chiar și pentru Consiliul Local Baia Mare în vara lui 2016, din partea Coaliţiei pentru Baia Mare. Formaţiunea l-a ajutat pe fostul liberal Cătălin Cherecheş să câştige încă un mandat de primar în Baia Mare, chiar în timp ce se afla în închisoare.

Agorapolis, un business care contribuie la dezvoltarea oraşelor smart (inteligente) prin proiectare urbană, realizează planuri urbanis­tice zonale şi generale pentru mari localităţi din ţară.

Compania lucrează cu Sibiu, Baia Mare, Satu Mare și va începe o colaborare cu Timişoara. În trecut a mai lucrat şi cu Râmnicu Vâlcea şi doar puţin cu Bucureştiul.

Societatea a raportat în 2021 o cifră de afaceri de 1.345.875 lei și cinci angajați.

Firma a realizat și PUZ-ul pentru un bloc controversat în Faleză Nord, pentru Constantin Chimișliu, unul din cei mai discreți milionari ai Constanței.

 

Citește și:

Platforma betonată de la fostul bazar Ștefăniță Vodă va fi desființată. S- a stabilit ce se va amenaja aici

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.