Ferma creștere pui
Ferma creștere pui
În extravilanul comunei Lumina, pe parcela A902/6, Avicola Lumina SA va înființa o nouă capacitate de producție în domeniul creșterii păsărilor ouătoare. Execuția proiectului se va derula pe o perioadă de 24 de luni, ferma de puicuțe urmând a se realiza pe un teren în suprafață totală de 20.000 mp.

Amplasamentul analizat este situat în extravilanul localității Lumina, în partea de Nord-Est a teritoriului administrativ al comunei, la aproximativ 1,2 km sud-vest de intravilanul localității Sibioara.

Terenul pe care se va realiza investiția are o suprafață de 20.000 mp, este identificat cu numărul cadastral 104062 este proprietatea persoanelor fizice Pîslaru Gabriel si Pîslaru Vica, conform contract de vânzare-cumpărare autentificat cu numarul 392/03.05.2018. Pentru acest teren s-a constituit drept de superficie pe o perioadă de 49 de ani în favoarea societății AVICOLA LUMINA S.A., conform contractului privind dreptul de superficie si alte drepturi reale, incheiat intre parti si autentificat cu numarul 769/14.11.2022.

În zona unde se va amenaja ferma predomină terenurile agricole, iar terenul este accesibil din DE 904, ce margineste amplasamentul la est si parțial la sud, prin E87.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Ferma va avea o capacitate de 168.000 capete/serie estimându-se 2,5 serii/an, rezultând astfel o capacitate de producție de 420.000 capete/an. Un ciclu este format din 16 săptămâni de creștere, 3 săptămâni vid sanitar, 1 săptămână populare, 1 săptămână transfer.

Prin prezentul proiect se dorește realizarea unei ferme de tineret la voliere, dotat cu echipamente tehnologice performanțe, care să asigure respectarea în totalitate a standardelor comunitare, atât cele ce privesc bunăstarea animală cât și cele de mediu precum și a atingerii parametrilor tehnologici ai hibridului în perioada de găină adultă.

Pentru a putea crește găini în voliere sol și în aer liber, tineretul trebuie crescut în hale cu echipament în care să fie obișnuite să sară să știe să ajungă la cuibare în halele de adulți.

Beneficiarul dorește realizarea investiției ținând cont de posibilitatea accesării fondurilor nerambursabile.

Investiția urmărește să se încadreze în domeniul de intervenție referitor la crearea de noi unități de procesare a produselor agricole locale şi promovarea lanțurilor integrate, acțiuni care vor avea ca direct efect crearea de noi locuri de muncă, contribuind astfel la promovarea ocupării forţei de muncă.

Astfel, vor fi amenajate cinci hale adăpost identice ca dimensiuni și soluție constructive.

  • suprafața construită: 1140 m2/hală
  • suprafața utila: 1120 m2/hală
  • dimensiuni hală: 80,20 m x 14,20 m,
  • regim de înălțime: parter

De asemenea, vor fi amenajate și spații asigurare utilități hale – centrale termice și tablouri electrice, aferente celor cinci hale, pe o suprafață de 84mp, bazine stocare ape uzate, o platformă de depozitare a dejecțiilor, dar și o platformă cântărire auto.

Totodată, se va amenaja și un spațiu anexă cu instalațiile aferente cu o suprafață construită de 150 mcu o dimensiune de 15x10m și un regim de înălțime – parter+1E.

AVICOLA LUMINA S.A. a fost înființată în 1991, are sediul în comuna Lumina, iar unic acționar este AGRICOLA INTERNATIONAL SA. Adrimistratorii societății sunt Iacob Marinel,  Gheorghe Lidia și Antochi Gheorghe, acesta din urmă fiind și beneficiarul solcietății.

În 2021, firma a raportat o cifră de afaceri de 60.216.661 lei și 107 angajați. Firma are trei sedii secundare în județul Constanța.

AGRICOLA INTERNATIONAL SA a fost înființată în 27.08.1992 și are sediul în Bacău, are ca obiect de activitate „Prelucrarea și conservarea cărnii de pasăre”, iar administratorii firmei sunt Horoi Grigore, Antochi Florina Anca, Cimpoeșu Tatiana Elena. beneficiarii firmei sunt Antochi Gheorghe și Horoi Grigore.

În 2021, firma a raportat o cifră de afaceri de 514.094.038 lei și 1.862 de angajați.

Citește și:

FERMA PUIUL DOBROGEAN S.R.L, dezbatere publică penttru construirea de adăposturi pentru găini în satul Culmea

Ferma Puiul Dobrogean din Cumpăna se extinde în Ovidiu, dar cu o CONDIȚIE

La Negru Vodă va fi amenajată o fermă de reproducere suine și de creștere a porcilor. Investitorii dețin un astfel de complex lângă Mangalia

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.