Teatrul de Stat Constanța începe în forță anul 2023. Instituția de cultură vine în întâmpinarea publicului, la finalul lunii ianuarie, cu un spectacol-coproducție internațională intitulat „PROMETEU 22”, adaptare după Eschil, în regia lui Tompa Gabor. 

Pe 26 și 27 ianuarie, în sala Teatrului de Operă și Balet Oleg Danovski, închiriată special pentru această ocazie, se va juca, în premieră la malul mării, spectacolul coproducție-internațională – Prometeu 22.

Din coproducție internațională fac parte Teatrul Maghiar de Stat din Cluj, Teatrul de Stat Constanța și Teatrul Național din Ljubljana.

Actori din trei școli diferite de teatru, din Constanța, Cluj-Napoca și Slovenia, vor pune în scenă, în patru limbi, povestea lui Prometeu înlănțuit de Zeus și pedepsit pentru că a furat și a dăruit, mai apoi, focul științei și al cunoașterii, oamenilor de rând.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Corifeii antici sunt jurnaliștii de astăzi care transmit în direct, de la fața locului, trăirile și chinurile lui Prometeu.

Faptul că teatrul constănțean apare în acest circuit internațional înseamnă vizibilitate culturală pentru orașul nostru, este de părere directorul Teatrului de Stat, Erwin Șimșensohn care, într-un scurt video i-a invitat pe constănțeni să asiste la unul dintre cele mai frumoase spectacole pregătite:

În distribuția spectacolului, se află și actrița constănțeană Mirela Pană care a povestit astăzi, înre-o conferință de presă, cum s-a născut acest spectacol, în Ljubljana, Slovenia.

În Slovenia spectacolul s-a jucat cu sala plină șapte zile consecutiv.

În februarie, spectacolul internațional Prometeu 22 se va juca în Portugalia, iar în iunie, în Ungaria.

 

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.