Neptun Deep
Neptun Deep
OMV Petrom, operatorul concesiunii offshore de gaze naturale Neptun Deep, cea mai mare din Marea Neagră românească, la care este partener egal cu producătorul de profil controlat de stat Romgaz, a solicitat eliberarea acordului de mediu pentru șantierul de la Tuzla, pe care se vor derula lucrările necesare pregătirii exploatării concesiunii.

Potrivit anunțului publicat recent pe site-ul APM Constanța, compania controlată de austriecii de la OMV a cerut acord de mediu pentru ″Execuție racord la rețeaua de preluare ape uzate menajere, la rețeaua cu apă potabilă RAJA și organizare șantier proiect Neptun Deep, amplasat în extravilanul și intravilanul localității Tuzla din județul Constanța.

Reamintim că la începutul lunii august, OMV Petrom a anunțat că a semnat cu italienii de la Saipem contract pentru lucrări de proiectare, achiziții, construcție, instalare și punere în funcțiune pentru proiectul Neptun Deep, în valoare de aproximativ 1,6 miliarde euro.

În cadrul contractului, Saipem va furniza servicii de management, proiectare, achiziții, fabricare, asamblare, transport maritim, instalare, testare și punere în funcțiune pentru instalațiile maritime din cadrul proiectului.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Costurile aferente acestuia se vor împărți în mod egal între cei doi parteneri, OMV Petrom și Romgaz.

În ultima parte a lunii iunie, APM Constanța a anunțat că, potrivit legislației în vigoare, pentru proiectul Neptun Deep în întregul său, ″este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului, inclusiv în context transfrontalier, și este necesară efectuarea studiului de evaluare adecvată în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului″.

OMV Petrom și Romgaz vor investi până la patru miliarde de euro pentru faza de dezvoltare a proiectului. Neptun Deep ar urma să genereze o producție de circa 100 miliarde de metri cubi de gaze naturale pe an, ceea ce ar face din România cel mai mare producător de profil din UE.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Sursă foto: www.omvpetrom.com

Citește și:

OMV Petrom și Romgaz anunță decizia de a dezvolta Neptun Deep, cel mai mare proiect de gaze naturale din zona românească a Mării Negre

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.