În Monitorul Oficial al României a fost publicat recent extrasul încheierii nr. 9949/23.12.2022, din cadrul Oficiului Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud privin autorizarea constituirii, înmatricularea și înregistrarea societății UVATRANSILVANICA SRL.
UVATRANSILVANICA SRL are sediul social în satul Jelna, comuna Budacu de Jos, nr. 44, județul Bistrița-Năsăud.
Activitatea principală a societății este „fabricarea vinurilor din struguri”.
Firma este fondată și administrată de Pripon Darius Vasile, domiciliat în Cluj-Napoca și Cobuz Vlad, domiciliat în Constanța, iar durata de funcționare a acesteia este nedeterminată.


Cine sunt fondatorii:
Potivit Financialintelligence.ro, Darius Pripon este vinificator și la Crama Jelna, singura cramă care deține singura vie din centrul-estul Europei, certificată ca fiind o vie mondată – 26 de hectare care produc aproximativ 80.000 de sticle de vin pe an, precum menționează reprezentanții cramei.
„Suntem în piemontul Munților Călimani. Vița-de-vie este la 650 de metrii altitudine. Este singura vie din centrul- estul Europei certificată ca fiind o vie montană. Avem 26 de hectare și producem aproximativ 80.000 de sticle pe an, din care 10 % merg la export, piața principală fiind Belgia. Suntem o echipă mică, dar bine sudată și ne dorim să readucem această zonă la viață, capitalul fiind 100% românesc”, a explicat Darius Pripon, potrivit sursei menționate anterior.
Totodată, Vlad Cobuz este inginer viticol la Crama Jelna și a menționat că nu sunt beneficiari ai rețetelor vechi, pstrate din strâbuni, ci că sunt o „cramă tânără”.
“Suntem o cramă tânără. Nu beneficiem de rețete vechi, păstrate din străbuni. Bineînțeles că încercăm să aducem ce este cel mai bun pentru vinul nostru. În fiecare an încercăm să ne îmbunătățim tehnica. Cele mai multe lucrări le facem manual. Zona se caracterizează prin precipitații multe și beneficiază de lumina de dimineață până seara”, a Vlad Cobuz, inginer viticol la Crama Jelna.
Foto: Ilustrativ (www.pixabay.com)
OBSERVAȚII:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
O constănțeancă a înființat o firmă care se ocupă cu activitățile poștale în Galați