Gran Via Marina -Etapa II
Gran Via Marina -Etapa II
Dezvoltatorul spaniol Gran Via Real Estate continuă investițiile imobiliare în România, chiar dacă, anul trecut în luna iunie 2022 a transmis că se retrage din țara noastră. Potrivit deciziilor de încadrare luate de Agenția pentru Protecția Mediului Constanța, MARITIMO RESIDENCE SRL poate continua proiectele de construire a două imobile de locuințe colective S+D+P+11 E pe strada Ștefăniță Vodă, nr. 35, lot 2, în municipiul Constanța. 

APM Constanța a transmis solicitantului că pentru cele două proiecte, care cuprind parcări la subsol și demisol, amenajare drumuri de acces, alei pietonale, locuri de joacă și spații verzi, nu este nevoie de efectuarea evaluării impactului asupra mediului.

În cadrul etapei a II a și a III-a a proiectului demarat de MARITIMO RESIDENCE SRL se propune construirea a două corpuri de clădire, ambele având un regim de înălțime S+D+P+11E, care va fi compus, fiecare, din două scări.

Primul tronson tronson va avea 86 de unități locative, iar cel de-al doilea 106 unități locative, însumand în total 192 locuințe colective/fiecare bloc.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Suprafața totală a fiecăruia din cele două terenuri pe care se vor ridica blocurile este de 13.689 mp, din care construcția va fi ridicată pe 1.465,38 mp.

Pentru cele 192 unități locative propuse prin proiect sunt necesare 230 locuri de parcare.

148 locuri de parcare vor fi amenajate după cum urmează: 56 locuri la subsolul imobilului, 56 locuri la demisol si 36 locuri la nivelul solului. Un număr de 82 locuri de parcare vor fi asigurate într-un corp de parking ce se va construi în vecinătatea amplasamentului. Imobilul cu destinatia de parcare face obiectul unui proiect separat.

În cadrul proiectului este prevăzută amenajarea de spații verzi pe o suprafată totală de 5.978,38 mp pentru fiecare din cele două blocuri în parte. Spațiile verzi vor fi amenajate în totalitate la nivelul terenului, sub formă de grădina cu gazon și plante ornamentale.

Gran Via Marina se dezvoltă în mai multe faze. Prima fază a fost livrată în 2021: un total de 192 de apartamente și o piscină dedicată rezidenților.

La final, proiectul va avea opt blocuri, cu aproximativ 1.000 de apartamente, precum și numeroase facilități conexe – spații verzi, alei pietonale, loc de joacă pentru copii, piscină și un teren de sport, promite dezvoltatorul.

Antoanela Comșa, directorul general al Granvia România a precizat în luna iunie 2022 că, după finalizarea proiectului de la Constanța, dezvoltatorul va părăsi piața românească.

Anterior acestei decizii, investitorul modificase regimul de înălțime a celor cinci blocuri pe care urmau să le realizeze în ansamblul gran Via Marina de la 19 la 11 etaje.

Potrivit listăfirme.ro, site accesat în data de 14 martie 2023, MARITIMO RESIDENCE SRL a fost înființată în 2006, are sediul în București, bulevardul Mareșal Alexandru Averescu, nr. 15B/C, asociat unic și administrator fiind Gran Via România SA.

Firma a raportat în 2021 o cifră de afaceri de 67.667.321 lei și zero angajați.

Asociatul unic al firmei, GRAN VIA ROMANIA SA, a fost înființată în 2008, și are zece administratori persoane fizice, cetățeni spanioli și zece persoane juridice – dintre care doar una din România, restul fiind din Spania.

Asociații persoane fizice ale firmei sunt: Ignacio Maria Barandiaran Legorburu (1%), Jose Maria Francisco (1%), Monica Ruiz De Velasco Larrea, Joaquin Hervada Yanex, Ignacio Ruiz De Velasco Larrea, Fernando Beltran Aparicio, Jean Miguel Sarria Salcedo, Fernando Bautista Sagues, Jose Aguiaga Cardenas, Pablo Marin Lope Otero.

Asociații persoane juridice sunt: Strada Capital SA (30%), Burdin 2007 SRL, Hisparon Capital SA, ASUA GRUPO INMOBILIARIO SOCIEDAD LIMITADA (10%), INVERSIONES GB BALBOA SL (10%),  ENEBRO CARTERA INMOBILIARIA SL (5%), MOBINVERSORA HC REAL ESTATE S (5%), CARTERAS REUNIDAS SA (2%),  CARTERAS REUNIDAS SA (2%), SERVILUGAR SL (2%), SERVILUGAR SL (2%), SERVICIOS Y FINANZAS GAMMA SL (2%).

Firma are mai mulți administratori: Comsa Antoanela Virginia, MADARIA HC REAL ESTATE SL, HARFANG DEVELOPS SL, GOXUA HOLDING SL, ENEBRO CARTERA INMOBILIARIA SL, BURDIN 2007 SL, INVERSIONES GB BALBOA SL.

În 2021 firma care se ocupă cu „Activități ale direcțiilor(centralelor), birourilor administrative centralizate” a raportat o cifră de afaceri de 82 996 313 lei și un angajat.

Gran Via Romania SA
Gran Via Romania SA

În ultimii ani, în jurul investiției Gran Via Marina a existat suspiciunea că ansamblul rezidențial ar fi construit pe un teren retrocedat. În celebrul Dosarul al Retrocedărilor,  au fost anchetate retrocedările a mii de metri pătrați din Constanța și Mamaia iar în urma procesului intentat, Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, a fost condamnat definitiv la 9 ani de închisoare cu executare.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, prin hotărârea de condamnare a lui Radu Mazăre și a altor foști angajați din primărie, ca Statul Român, respectiv municipiul Constanța, să recupereze terenurile retrocedate.

Sursă foto: Facebook

OBSERVAȚII:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.