Sportivi din cadrul Farul Constanța, prezenți la Școala Gimnazială nr. 8 din Constanța
Sportivi din cadrul Farul Constanța, prezenți la Școala Gimnazială nr. 8 din Constanța
Astăzi, sportivii din cadrul Farul Constanța, Louis Munteanu, Enes Sali, juniorul David Păcuraru și kenyana Enez Mango, de la echipa de fotbal feminin au fost prezenți printre elevii Școlii Gimnaziale nr. 8 din Constanța pentru a le împărăși experiența lor de sportivi și pentru a-i îndemna pe copii să practice sport.

Evenimentul se desfășoară în cadrul proiectului „Învățăm să fim campioni” –  Școala, primul pas spre performanță“, pe care Farul Constanța îl derulează împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța. Alături de sportivi au mai fost prezenți astăzi și team managerul formației de seniori, legendarul Ion Constantinescu, dar și Gabriel Georgescu, inspectorul de educație fizică și sport din cadrul ISJ Constanța.

Reprezentanții Farului le-au oferit copiilor un tricou personalizat, înrămat, cu semnăturile lui Gheorghe Hagi și ale componenților lotului, trei mingi și 50 de bilete la următorul meci de pe teren propriu al Farului.

După ce sportivii au stat de vorbă cu elevii a urmat o sesiune de autografe și fotografii cu jucătorii.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Directorul unității de învățământ Cosmin Badea, prezent de asemenea la eveniment, ne-a declarat că își dorește ca în urma unor activități de acest gen, cât mai mulți copii din școala pe care o conduce să ajungă să facă sport:

„Eu sunt deschis la astfel de acțiuni și în perioada următoare urmează și mai multe pentru că ne dorim să atragem cât mai mulți copii aproape de sport. Întâmplarea face ca să îl cunosc pe sportivul Mădălin Crăciunică, care mi-a fost elev la fostul liceul Agricol Palas, actual Liceu Tehnologic Pontica. Este un băiat foarte muncitor și aș vrea să îl aduc și pe el printre copii, să le vorbească despre ceea ce face, să îi inspire. Este o modalitate de a scăpa de acest bullyng. De asemenea, vreau să abordez și înotul, îl cunosc pe Tavi Tileagă (n.r. fostul antrenor al campionului olimpic Răzvan Florea, cel care l-a dus pe drumul olimpic la Sydney, în 2000), pe Beatrice Câșlaru (n.r. campioană olimpică la Sydney 2000) pe care aș vrea să îi includ în proiectul acesta. Eu vreau să îi conving pe copii, dar mai ales pe părinți, că este necesar ca fiecare dintre ei să practice sport. Vreau să abordez mult această latură sportivă, în beneficiul copiilor din școala noastră„, ne-a spus Cosmin Badea.

Directorul unității de învățământ ne-a mai explicat că își dorește ca de la începutul anului viitor să aibă cât mai multe întâlniri cu părinții pentru a le aduce argumente și a-i convinge pe aceștia de necesitatea practicării unui sport de către copiii lor.

„Sunt clase unde există un singur copil care practică sport, spre exemplu. Și nu vorbim de performanță. Dacă la vârsta asta ei nu practică sport, atunci le rămâne prea mult timp pentru calculator, de exemplu”, ne-a mai spus directorul Școlii nr. 8.

Evenimentul de astăzi vine după cel de ieri când sportivul Cătălin Moroșanu s-a aflat în mijlocul copiilor pentru a le împărăși experiența lui de sportiv, dar și pentru a le aduce argumente legate de faptul că sportul te poate ajuta pe mai multe planuri în viață. Cătălin Moroșanu le-a vorbit elevilor despre motivație și voință și le-a explicat că performanța în orice domeniu se obține cu sacrificii, cu răbdare și cu perseverență.

De asemenea, zilele trecute, rugby-iștii U20 de la CSM Constanța au fost prezenți printre elevii Școlii Gimnaziale Nr. 8 și le-au arătat copiilor cum decurge un antrenament de-al lor zilnic.

Citește și:

(FOTO) Sportivul de talie internațională, Cătălin Moroșanu, invitat de onoare al Școlii Gimnaziale nr. 8 din Constanța

(GALERIE FOTO) CSM Constanța, cât mai aproape de comunitate: Rugby-iștii U20 s-au antrenat alături de elevii Școlii Gimnaziale Nr. 8 Constanța

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.