Media claselor V-VIII eliminată din media de admitere la liceu
Media claselor V-VIII eliminată din media de admitere la liceu
Elevii care au fost premiați la olimpiade şcolare sau au obținut medalii la concursuri recunoscute se pot înscrie în clasa a IX-a, în anul şcolar 2024 – 2025, fără susţinerea Evaluării Naţionale. Ministerul Educației a anunțat că proiectul de lege se află în consultare publică.

Ministerul Educaţiei a pus în dezbatere publică metodologia care prevede înscrierea în clasa a IX-a, în anul şcolar 2024 – 2025, a elevilor care au obținut rezultate bune la olimpiade şcolare naţionale sau la concursuri internaţionale. Olimpicii se vor putea înscrie la liceu fără a susţine probele examenului de evaluare naţională.

„Am pus în consultare publică proiectul de Metodologie de înscriere în clasa a IX-a, în anul școlar 2024-2025, a elevilor care au obținut, pe parcursul gimnaziului, premiul I la etapa națională a olimpiadelor școlare organizate și finanțate de Ministerul Educației sau au obținut premiile I, II sau III la competiții internaționale recunoscute de Ministerul Educației!

Absolvenții din seria curentă care doresc să participe la admiterea în învățământul liceal, învățământ profesional și învățământ dual, pentru anul școlar 2024-2025, pe baza performanțelor deosebite obținute la olimpiadele naționale sau la competițiile internaționale, pe parcursul gimnaziului, pot participa la procesul de înscriere în clasa a IX-a, într-un singur județ, fără susținerea evaluării naționale și fără susținerea probelor de aptitudini, respectiv a probelor de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă și respectiv, fără a li se calcula media de admitere”, anunţă, luni, Ministerul Educaţiei.

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.