Gheorghe Piperea
Gheorghe Piperea
Avocatul Gheorghe Piperea, desemnat de partidul AUR drept candidat la alegerile europarlamentare din 2024 și prezent sâmbătă seara la Constanța, a făcut, pentru Ziarul Amprenta, câteva declarații legate de decizia și motivele care l-au determinat să intre în partid, dar și despre atuurile sale în prima cursă electorală din 2024.

Gheorghe Piperea este avocat, fondatorul societății ”Piperea&Asociații” și profesor de drept comercial care a deținut, în perioada 1994 – 1996 funcția de judecător la Judecătoria Sectorului 1 din București. Din 1996 este membru al Baroului București, iar în 2005 a devenit doctor în drept al Universității din București și al Universității Paris I – Pantheon. CV-ul complet al acestuia poate fi consultat AICI. Gheorghe Piperea a încercat să candideze la alegerile prezidențiale din 2009, dar și la cele parlamentare din 2012.

Anul trecut, George Simion l-a prezentat pe Gheorghe Piperea ca posibil candidat la prezidențiale din partea AUR.

În ultimii ani a fost inițiatorul unor mari procese colective desfășurate în România, fiind cunoscut în special pentru procesele intentate unor bănci comerciale pentru comisioane abuzive introduse în contractele de creditare.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Totodată, în perioada pandemiei, Piperea a criticat vehement restricțiile COVID.

La sfârșitul lunii mai 2023, Piperea a mai fost anunțat și ca posibil ministru al Justiției de către George Simion, președintele partidului AUR.

În urmă cu câteva zile, Gheorghe Piperea a fost selectat de Guvern ca membru în comisia de contestații la concursul pentru șefia Agenției pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice care va conduce toate companiile de stat, el fiind considerat membru al mediului academic ca profesor la Facultatea de Drept.

Prezent sâmbătă seară la Constanța pentru evenimentul de prezentare a candidaților la europarlamentare, Gheorghe Pipera a răspuns câtorva curiozități legate de alegerile făcute în ceea ce privește viitorul său politic.

  1. De ce ați ales AUR?

Nu aș spune că a fost o alegere unilaterală. Aș spune că în egală măsură AUR m-a ales pe mine și eu am ales AUR pentru a candida pe listele partidului pentru că sunt foarte multe motivații.

Cel mai important dintre toate este că acest partid este unic în istoria de 33 de ani de politică de după Rezoluție, este un partid care s-a creat de la bază, este un partid popular. Dacă vă uitați cu foarte mare atenție în istoria de 33 de ani a politicii din România veți vedea că toate partidele s-au construit de la vârf, din niște laboratoare politice.

Acest partid a apărut din mulțime, pe stadion, în pandemie.

În pandemie m-am regăsit în aceste mișcări politice și în aceste idei.

Pe de altă parte, ei (n.r. AUR) au venit și mi-au propus ceea ce niciodată nu mi-au propus niciun partid. Nu trebuie să ascundem, au fost și în 2016 de la PNL și în 2020, tot felul de cântece de sirenă cărora eu nu le-am dat prea mare atenție: „Vino la noi că te putem valoriza, integra în echipă ca să ajungem la o poziție comună„. Nici unii, nici alții nu au fost serioși.

Eu personal, am decis să intru în politică abia anul acesta, în momentul în care am văzut că se reînvie un proiect care a fost bun la un moment dat – câtă vreme se luptau cu Băsescu – USL. Acum se reînvie acest proiect politic sub denumirea comunistă de bloc democratic.

Din momentul în care am observat această unitate de monolit despre care vorbește și domnul Iohannis, și de Marcel, și de Nicu, mi-a fost clar că țara asta va aluneca către totalitarism.

Primul lucru care se întâmplă în totalitarism este că clasa de mijloc este pur și simplu terminată, cum s-a întâmplat în 1946, după care urmează profesiile liberale, preoții, cântăreții, artiștii. În totalitarism nu ai nevoie de liberalism, de oameni independenți, ci de militărie.

Partea europeană a politicii este chiar mai gravă pentru că, la nivelul UE există o democrație care s-a transformat treptat, treptat, într-o suprastructură, suprastatală care și-a luat niște roluri și atribuții pe care nici constituțiile naționale, nici tratatele de fondare a Uniunii Europene nu le conferă și care au ajuns să decidă, fără să fie responsabile, în defavoarea noastră.

Cel mai mare a afacere a fost a doamnei Von der Leyen care a cumpărat pentru toți membrii UE 3,8 miliarde de doze de vaccin pe 71 de miliarde de euro fără să ne întrebe nimic. S-a descoperit că au fost niște discuții făcute în mod privat cu un șef al unei corporații, iar aceste sms-uri au rămas secrete.

2. Ce le transmiteți celor care au încredere în dumneavoastră și vă vor vota?

Nu m-am schimbat, nu mă voi schimba, sunt același om corect, cu aceleași idealuri cu defectele pe care uneori oamenii le observă.

Trebuie să își mențină încrederea în mine! Că voi fi sau nu politician, nu are importanță, eu ca om nu mă schimb niciodată.

Gheorghe Piperea

3. Care sunt principalele trei atuu-ri ale dumneavoastră comparativ cu ceilalți candidați, nu neapărat doar cei din AUR, ci și din celelalte partide?

Probabil că este și notorietatea importantă.

Este o chestiune care s-a întâmplat în cazul meu la mod natural. Nu este ca și când mi-aș fi propus la un moment dat, prin 1998, să-mi construiesc o imagine de politician.

N-am putut să tac atunci când știam că știu. Contează background-ul meu academic și profesional și faptul că reușesc să comunic, să spun ceea ce multă lume ar gândi, dar nu au curajul să o spună sau nu își găsesc cuvintele să spună.

4.  Pe ce categorie de persoane mizați să vă voteze?

Clasa de mijloc, perssoane cu profesii liberale, oamenii de la țară, săraci și sărăciți.

5. Ce le transmiteți constănțenilor?

Constănțenii sunt un model european de toleranță, de muncă și eficiență.

Constanța este un oraș interesant în lunile iulie – august. Aici se găsesc cel puțin 15 minorități naționale care trăiesc în pace, vorbesc și trăiesc românește: de la musulmani, evrei, la lipoveni, ucrainieni, ruși, alături de români.

Cred că aceste două lucruri trebuie să așteptăm în continuare și pentru asta trebuie să-i lăudăm!

Citește și:

(VIDEO) Cum a reușit George Simion să atragă candidați de soi pentru alegerile europarlamentare: „Am tot tras de ei, haide, că dacă nu te implici tu o să decidă PSD-ul și PNL-ul în continuare!”

Publicitate
The Laundry Box Servicii de spalare profesionala textile covoare livrare ridicare gratuite v1

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.