Muzeul Sportului Constantean VIVO Constanța
Muzeul Sportului Constantean VIVO Constanța
Publicitate
Clubul Sportiv Medgidia
Constănțenii pot admira, în incinta Centrului Comercial VIVO! Constanța, începând din 1 iulie o expoziție care reprezintă prima etapă din constituirea viitorului Muzeu al Sportului Constănțean.

Astfel, municipiul Constanța se alătură unei familii foarte selecte de orașe internaționale care dețin un astfel de muzeu – Chicago, Boston, Melbourne, Londra, Paris, Singapore.

Constanța are tradiție în propulsarea de campioni care au reprezentat sportiv România la cel mai înalt nivel.

Nume precum Halep, Hagi, Ponor, Draica, Florea, Amânar, Tecău sau Pavel ne-au trezit cele mai profunde sentimente de mândrie pentru orașul și țara noastră.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Exponatele din această colecție reunesc ramuri sportive precum: atletism, spadă, scrimă, tenis, natație, fotbal, rugby, kaiac-canoe, handbal, haltere, ski și altele.

Constănțenii, dar și turiștii, vor putea admira medalii, cupe, trofee, cărți, echipamente folosite, fotografii unice și exponate deosebite începând de vineri, 1 iulie 2022.

Inițiatorul, colecționarul și organizatorul acestui viitor Muzeu al Sportului Constănțean este medicul Ates Casimceali care datorită părinților, profesorilor și modelelor din copilărie a dezvoltat o pasiune ieșită din comun pentru sport.

În timpul său liber a lucrat ca antrenor de tenis după absolvirea Facultății de Educație Fizică și Sport și a masteratului „Performanță în Sport” la Universitatea Ovidius din Constanța. Activitatea sa civică se concentează în evenimentele organizate de ONG-ul pe care îl conduce „Asociația Viitorul Orașului Tău”.

„Într-o lume în care tehnologia și alimentația ne îndepărtează copiii de sport, am decis să constitui un muzeu astfel încât adulții nostalgici după generațiile de aur să poată să îi atragă pe cei mici către modele demne de urmat! Sportul ne oferă un viitor sănătos pentru țară pe lângă prestigiul și bucuria reprezentării la un nivel performant.

Îi invit pe toți constănțenii să viziteze această expoziție și să mă ajute în înfăptuirea visului meu care poate va contribui și în scop turistic – #MuzeulSportuluiConstănțean, care cred că prin exponatele sale poate reuni laolaltă cel mai bogat patrimoniu din România!”, a declarat Ates Casimceali, mulțumindu-le tuturor celor care l-au ajutat până acum în acest demers.

Citește și:

Vicepreședintele Organizației UDTTMR Constanța, Ateș Casimceali, locul III la competiția de proiecte ASPEN Social Action 2021, cu proiectul “Inima mării”

Asociația Viitorul Orașului Tău a achiziționat și donat un bust de resuscitare necesar susținerii activității Asociației Studenților Mediciniști și a Tinerilor Medici Constanța

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.