Fostul director al DGAS Constanța, în război cu Protecția Consumatorilor după ce terasa pe care o deține în Satul de Vacanță a fost amendată
Știrile zilei
Firma Rocsi Fast-Food, care administrează terasa “La Piratu Căutat pentru Calitate” din Satul de Vacanță continuă procesul cu Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Sud-Est. Societatea este deținută de Emil Mereuță, fostul director al DGAS din cadrul Primăriei Constanța, care recent a fost eliberat din funcția de consilier la Cabinetul Președintelui Consiliului Județean Constanța.
Pe rolul Judecătoriei Constanța a fost înregistrat pe data de 31 iulie 2023 dosarul prin care firma Rocsi Fast-Food a contestat o sancțiune dispusă de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.
După numeroase amânări ale soluționării cauzei, următorul termen de judecată a fost stabilit pe data de 14 august 2024.
Reamintim faptul că în vara anului trecut, numeroase terase din Satul de Vacanță au intrat în vizorul comisarilor ANPC, care au închis mai multe locații, după efectuarea unei serii de controale.
Întreaga situație a degenerat, ajungându-se la un adevărat conflict între operatorii economici și autorități, care s-a mutat eventual pe rolul instanțelor, până în prezent continuându-se numeroase procese.
Firmă controlată de un fost director din cadrul Primăriei Constanța
Potrivit listafirme.ro, site consultat la data de 21 iulie 2024, Rocsi Fast-Food SRL a fost înființată în anul 2011 și are sediul social în municipiul Galați și are trei puncte de lucru în județul Constanța.
Asociații și administratorii companiei sunt soția lui Emil Mereuță, fostul director al DGAS din cadrul Primăriei Constanța, și Biatris Iancu, fiecare deținând câte 50% din capitalul social.
În anul fiscal 2023, societatea a raportat o cifră de afaceri de 2.324.253 de lei, profit în valoare de 613.021 de lei și datorii de 31.880 de lei.
Sursă foto: Facebook
OBSERVAȚII:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și: