Sume importante de bani au fost alocate astăzi, în cadrul ședinței de Consiliu Local, pentru Spitalul Municipal Medgidia dar și pentru unitățile de învățământ din localitate.

Încă de la începutul mandatului său, edilul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie, a sprijinit, prin proiectele pe care le-a propus Consiliului Local, dezvoltarea sistemului de sănătate din localitate, dar și a unităților de învățământ. De altfel, alături de sport și dezvoltarea infrastructurii, aceste două domenii au fost prioritățile acestui mandat al primarului Varbie.

Spitalul Municipal Medgidia reprezintă cea mai importantă unitate sanitară situată în inima Dobrogei, care deservește anual peste un sfert din locuitorii județului Constanța, peste 200.000 de pacienți, atât din municipiul Medgidia cât și din comunele din întreaga zonă. Pentru a putea asigura pacienților condiţii de spitalizare, aparatură medicală şi servicii la cele mai înalte standarde europene, echipa managerială a Spitalului Municipal Medgidia alături de reprezentanții Primăriei municipiului Medgidia au atras fonduri nerambursabile în valoare de aproximativ 10 milioane de euro. Aceste fonduri vizează renovarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Municipal Medgidia – peste 2 milioane de  euro, reabilitarea blocului materno-fetal, 500.000 dolari, reabilitarea unității sanitare – 3,6 milioane de euro, dotare cu aparatură medicală ultramodernă – 3 milioane de euro.

De asemenea, în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local al Municipiului Medgidia desfășurată astăzi a fost aprobată rectificarea bugetului local de venituri şi cheltuieli al municipiului Medgidia și au fost alocate următoarele sume:

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

  • 350.000 lei pentru achiziționarea stocurilor de materiale sanitare necesare Spitalului Municipal Medgidia pentru desfășurarea actelor medicale;
  • 500.000 lei pentru achiziționare aparatură medicală;
  • 500.000 lei pentru situații de urgență.
Bani pentru proiecte de modernizare a unităților școlare

Și educația este o altă axă prioritară pentru administrația locală din Medgidia. După ce grădinițele de pe raza administrativ teritorială au intrat toate în reabilitate, în perioada următoare, autoritățile locale vor să demareze proiecte de reabilitare și a unităților de învățământ din Medgidia și Valea Dacilor.

Întrucât în data de 9 aprilie se va deschide o nouă sesiune pentru atragerea de fonduri europene nerambursabile, autoritatea locală a alocat sumele necesare realizării documentațiilor pentru:

  • Liceul Tehnologic ”Dragomir Hurmuzescu” – 345.100 lei;
  • Școala Gimnazială ”I. L. Caragiale” – 243.950 lei;
  • Școala Gimnazială ”Spiru Haret” – 243.950 lei;
  • Școala Gimnazială ”Mircea Dragomirescu” din Municipiul Medgidia și Școala Primară ”Iuliu Prodan” din satul Valea Dacilor – 440.300 lei.
Parc nou în zona IMUM

Tot astăzi a mai fost aprobat și proiectul de hotărâre referitor la aprobarea documentaţiei necesare construirii parcului din zona IMUM.

Administrația locală își propune construcția unui parc urban modern de odihnă, agrement și socializare, pe terenul în suprafață de 12.981,00 mp, situat în strada Independenței nr. 12. Valoarea totală a investiției este în cuantum de 3.901.191,51 din care construcțiile și montajul reprezintă 2.671.842,03 lei. Urmează ca, în perioada următoare să fie întocmit proiectul tehnic și să demareze execuția lucrărilor locului de agrement.

Un alt proiect de hotărâre adoptat în cadrul ședinței de Consiliu Local a fost cel privind “ȋncetarea aplicabilităţii Hotărârii nr. 13/18.02.2020”, referitoare la aprobarea formulării unei solicitări de preluarea a unui imobil (tronson III drum de centură) din domeniul public al județului și administrarea Consiliului Județean Constanța în domeniul public al municipiului Medgidia și administrarea Consiliului Local Medgidia. Deoarece solictarea nu a fost aprobată, autoritatea locală emitentă revine asupra actului adoptat, aprobând încetarea aplicabilității ei.

Alte proiecte de hotărâre au vizat repartizarea a trei unități locative situate în blocuri ANL, primilor solicitanți din lista de priorități pentru anul 2020.

Penultimul proiect de pe ordinea de zi a vizat “stabilirea procedurii de desfăşurare a şedinţelor Consiliului Local al Municipiului Medgidia, ȋn situaţii excepţionale, constatate de autorităţile abilitate, în sensul desfășurării acestora prin mijloace electronice, printr-o platformă online de videoconferință”.

Citește și:

Cu ajutorul Primăriei, Spitalul Municipal Medgidia este pregătit să facă față oricăror situații medicale legate de COVID-19

Sănătatea din Medgidia, în prim plan: Aproape CINCI MILIOANE de euro investiți în Policlinica Spitalului Municipal

Bugetul municipiului Medgidia a fost aprobat. Primarul Valentin Vrabie: “După patru ani de zile pot să declar medgidienilor că orașul și Spitalul Municipal au fost salvate de la faliment. Se fac investiții masive în Medgidia!”

Aparatură medicală în valoare de peste 17 milioane de lei pentru dotarea Spitalului Municipal Medgidia

Mobilier și instrumentar donate către Spitalul Municipal Medgidia de Crucea Roşie Germană

Dotări noi la Spitalul Municipal Medgidia: sistem de chirurgie laparoscopică videoghidată de ultimă generație

O nouă etapă în cadrul procesului de modernizare a Spitalului Municipal Medgidia: Încep lucrările de reabilitare a unității spitalicești

O nouă investiție la Spitalul Municipal Medgidia. Blocul maternofetal intră în reparații capitale

S-a semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea Spitalului Municipal Medgidia

Aparatură nouă la Secția de Neonatologie a Spitalului Municipal Medgidia donată de Salvați Copiii România

Un nou parc va prinde contur în Medgidia în zona IMUM. Care este stadiul altor proiecte care se derulează în municipiu

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar