Investitie strada Sălciilor Constanța
Investitie strada Sălciilor Constanța
Omul de afaceri Bittar Ahmad, prin SC AGRO SMB COMPANY INTERNATIONAL SRL, fiormă care va construi un ansamblu rezidențial de 36 de locuințe la Cumpăna, a obținut de la Primăria Constanța certificatul de urbanism care vizează alipirea a două terenuri situate pe strada Sălciilor nr. 36. Valabilitatea acestuia este de 12 luni.

Afaceristul dezvoltă la adresa din strada Sălciilor nr/ 36, LOT 1, un imobil S+4E+8E parțial, care va avea funcțiunea de locuințe colective cu spațiu comercial la parter.

Potrivit certificatului de urbanism emis, firma va alipi terenul pe care se află construcția ce se edifică la acest moment cu Lotul 2 de la aceeași adresă.

certificat urbanism AGRO SMB COMPANY INTERNATIONAL SRL
certificat urbanism AGRO SMB COMPANY INTERNATIONAL SRL

Povestea proiectului imobiliar de pe strada Salciilor din Constanța 

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Omul de afaceri constănţean, cetățean român născut în Siria, audiat ca martor în dosarul lui Omar Hayssam, s-a chinuit mai mulți ani să ridice un bloc cu 8 etaje pe pe strada Sălciilor nr. 36.

În 2008, Ahmad Bittar a realizat un PUZ, aprobat apoi de Consiliul Local Constanța, prin intermediul căruia îi permitea realizarea investiţiei, însă doi ani mai târziu, la solicitarea unui alt locuitor din zonă, CL a aprobat un alt PUZ cu reglementarea urbanistică P+2E.

De atunci și până la sfârşitul anului 2018, sirianul s-a zbătut să anuleze HCL care-i încurca afacerea. Instanţa a anulat definitiv actul administrativ, aşa că Ahmad Bittar a demarat procedurile pentru ridicarea imobilui.

Pe 29 mai 2019, a obţinut de la Primăria Constanţa certificatul de urbanism.

Lucrările la acest imobil au început în septembrie 2020, societatea primind de la Primăria Constanța Autorizația de Construire nr. 1245/08.09.2020.

Investitorul a fost, în trecut, audiat în dosarul lui Omar Hayssam

Ahmad Bittar este asociat unic și administrator al SC AGRO SMB COMPANY INTERNATIONAL SRL, el mai apare ca asociat în Vitality Clinic SRL.

În anul 2020, firma a raportat 6 salariați, la o cifră de afaceri de 660.449 lei, cu un profit de 108.051 lei.

Bittar Ahmad a intrat în atenţia publică în 2006, atunci când a fost audiat, în calitate de martor, de către procurori, în dosarul lui Omar Hayssam, sirianul implicat în criza jurnaliștilor români răpiți în Irak în aprilie-mai 2005.

În 2014 a fost audiat şi de judecători în timpul procesului lui Mustafa Tartousi, cel care l-a ajutat să fugă din ţară, însă nu a fost niciodată pus sub acuzare, deoarece anchetatorii nu au găsit dovezi că acesta ar fi avut legătură cu fuga lui Omar Hayssam din România.

Omul de afaceri Bittar Ahmad mai are și alte proiecte imobiliare în Constanța.

În anul 2017 acesta a obţinut de la Primăria Constanţa Certificatul de urbanism nr. 2368 pentru „Construire imobil S+P+3e+4e parţial – locuinţe colective cu spaţiu comercial la parter“, amplasamentul fiind situat pe bulevardul Mamaia nr. 23.

Recent, la Agenția pentru protecția Mediului Constanța afaceristul a depus solicitarea de obținere a avizului de mediu în vederea realizării unui amplu proiect imobiliar la Cumpăna. Mai exact, este vorba despre proiectul de „Construire ansamblu de 36 locuinte individuale P+1E”, amplasat în localitate, pe strada Alexandru Alimănișteanu, nr. 66, lot 3.29.

Terenul pe care se va realiza construcția se află în intravilanul localității Cumpăna, în zona de sud a localității și are o suprafață totală de 14.783 mp.

Citește și:

Amplu proiect imobiliar la Cumpăna. Investitorul a fost, în trecut, audiat în dosarul lui Omar Hayssam

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar