Primaria Crucea
Primaria Crucea
Comuna Crucea se regăsește pe lista solicitanților ale căror proiecte au fost acceptate spre finanțare în cadrul Programului privind sprijinirea eficienţei energetice şi a gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public – 2021 derulat de Administrația Fondului de Mediu (AFM).

Proiectul autorității locale a fost depus în decembrie 2021 însă abia acum s-au primit primele vești legate de unul dintre proiectele importante ale comunei.

Comuna Crucea a obținut cel de-al doilea punctaj dintre localitățile din județul Constanța care au depus solicitări în acest sens, mai exact 87.56 de puncte.

Primăria va primi pentru realizarea acestui proiect în satele Crucea, Stupina și Gălbiori suma de un milion de lei, maximul care putea fi alocat.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Se vor schimba toate lămpile cu lămpi cu led, cablaje și punctele de aprindere și se va implementa un sistem inteligent de gestionare. Lămpile de iluminat vor fi montate pe toți stâlpii. Execuția va începe în primăvară anului 2023. Autoritățile locale așteaptă acum și cel de al doilea proiect, cel pentru Băltăgești Crișan și Siriu.

Programul are ca scop îmbunătățirea calității mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, prin utilizarea unor corpuri de iluminat cu LED care să determine o eficiență energetică ridicată.

Citește și:

Primăria Crucea a obținut finanțare pentru amenajarea unei piste de biciclete și a două stații de încărcare a vehiculelor electrice

Ce surprize a pregătit Primăria Crucea pentru locuitorii comunei în luna decembrie

Primarul comunei Crucea, Iulian Tudorache, bilanț la doi ani de la preluarea mandatului

Un investitor amenajează în comuna Crucea un parc de panouri fotovoltaice

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.