Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a anunţat joi dimensiunile pagubelor cauzate de secetă. În urma centralizării proceselor verbale de constatare întocmite de către comisiile de evaluare din cele 2,9 milioane hectare însămânţate în toamnă sunt afectate de secetă o suprafaţă totală de 1,3 milioane hectare.

“Legat de dimensiunea pagubelor produse de secetă, la această oră, avem centralizate procese verbale de constatare întocmite de către comisiile de evaluare pe o suprafaţă totală de 1,3 milioane hectare, din cele 2,9 milioane hectare, care au fost însămânţate în toamnă. Judeţele cele mai calamitate, din acest punct de vedere, sunt: Constanţa, cu 329.000 hectare, Tulcea cu 122.000 hectare, Botoşani -105.000 hectare, Ialomiţa – 103.000 hectare, Timiş – 75.000 de hectare şi Buzău, cu 69.000 de hectare”, a anunţat joi ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, în cadrul unei conferinţe de presă.

Acesta face apel la corectitudinea fermierilor atunci când raportează suprafeţele calamitate.

”Ce am observat şi am atras atenţia şi acum două săptămâni şi iarăşi, prin intermediul dumneavoastră, atrag atenţia şi facem apel la buna credinţă şi la corectitudinea fermierilor atunci când raportează suprafeţele calamitate, la buna credinţă şi la vigilenţa celor din comisiile de constatare şi evaluare a pagubelor, pentru ca banii pentru despăgubiri să ajungă în mod corect, în mod onest, la cei care au suferit aceste pagube, iar modalitatea de despăgubire să fie cât mai obiectivă. Sunt diferenţe semnificative între judeţe vecine, cu regim de relief şi regim de precipitaţii asemănător, diferenţe foarte mari”, a mai spus ministrul Agriculturii.

Citește și:

Jumătate din suprafața cultivată în comuna Mihail Kogălniceanu este calamitată. Ce despăgubiri vor încasa fermierii

Meteorologii anunță secetă pedologică puternică în Dobrogea

Seceta în România a afectat aproape un milion de hectare de culturi. Când vor acorda despăgubiri

(Foto) Primăria comunei Bărăganu, în sprijinul fermierilor care au culturile afectate de secetă