Harta viitor spital Constanta
Harta viitor spital Constanta
Un spital construit de la zero, care va prelua integral activitatea actualului Spital Județean de Urgență va fi construit la Constanța anunțat astăzi președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, după ce zilele trecute Guvernul României a pus la dispoziția Constanței terenul aferent construcției, în baza proiectului propus de Consiliul Județean.

Proiectul  privind construirea unui nou mare spital la Constanța intră în linie dreaptă după decizia Guvernului de a preda către autoritățile județene terenul de 111.272 mp din strada Viilor nr. 1.

Viitoarea unitate spitalicească va prelua în totalitate activitatea actualului Spital Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța la momentul când acesta va fi perfect funcțional. Momentan, autoritățile nu au transmis care este soluția pentru Spitalul Județean ce funcționează în prezent la capacitate maximă.

Pentru acest nou spital am început demersurile încă de la preluarea mandatului meu, fiind un proiect pe care am știut clar că trebuie să-l prioritizăm.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Astfel, în 24.04.2021, a fost adoptată Hotărârea Consiliului Județean Nr. 104, completată cu HCJ 146/23.06.2021 și cu HCJ 117/20.04.2022, prin care am aprobat solicitarea înaintată de CJC către Guvernul României, în vederea transferării imobilului amintit în domeniul public al județului Constanța, pentru a putea ridica noul spital„, a transmis președintele CJC.

Cu privire la sursele de finanțare pentru realizarea obiectivului, reprezentantul județului aprecizat că acesta va fi construit din fondurile proprii ale Consiliului Județean Constanța, dar și din fonduri guvernamentale și externe.

Potrivit estimărilor, după obținerea tuturor avizelor necesare, lucrările pentru construirea spitalului vor dura aproximativ doi ani. La acest moment costul pentru construcție și dotare pentru fiecare metru pătrat este de 5000-7500 de euro. Astfel, costul unui spital ar depăși  125 de milioane de euro.

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța a fost dat în folosință în anul 1969. Lucrările au durat 6 ani.

Citește și:

Mai multe posturi scoase la concurs la Spitalul Județean Constanța. Care sunt condițiile de participare

CJC cumpără servicii de verificare tehnică pentru noul corp de clădire al Spitalului Județean Constanța

Spitalul Județean Constanța va avea un CORP NOU de 5 etaje destinat Urgenței și Traumatologiei

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.